2022-11-13 235 浏览
秋意渐浓,又系时候食d暖笠笠既野啦~朋友听闻Outdark旺角分店重开,就提议去食邪恶熔岩芝士猪肋骨。依度食野限时90分钟,我地拿拿林嗌咗芝士猪肋骨、半份香蒜蜜糖炸鸡、士多啤梨乳酪牛奶同埋蓝柠檬梳打。后来发现上菜算快,唔洗食得好赶。芝士猪肋骨连炉上芝士加热成熔岩之后侍应就过黎帮我地用芝士卷住猪肋骨,同埋喺炉边制作韩国鸡蛋卷。猪肋骨煮到好腍、好易骨肉分离。水牛车打芝士本身唔会好重味,大pat大pat卷住猪肋骨再加上微辣酱汁之后味道就啱啱好。记住趁热食呀,冻咗就会冇咁拉丝。韩国鸡蛋卷有惊喜,本来以为只系求其整熟d蛋黎食,点知侍应好识控制火候,制作出好滑身既鸡蛋卷。隔离既紫菜饭真系好多紫菜,而且充满芝麻同油香。炉边仲有泡菜、菠萝粒可以refresh口腔。香蒜蜜糖炸鸡外脆内嫩,甜味比蒜味重,符合大部分人既口味。周围既薯格同薯块脆脆地,薯条亦唔似快餐店又干又硬𠮶种,点埋附送既多款酱汁就更滋味。士多啤梨乳酪牛奶味道唔假,冇药水味,饮落幼滑,不知不觉就饮晒~蓝柠檬梳打底部喺搅匀前系闪闪发光既蓝色,好似反射紧阳光既海洋,打卡一流,亦几解渴。初头都惊只系order猪肋骨同炸鸡会有d滞同寡,但各种配菜令到

芝士猪肋骨连炉上

芝士猪肋骨

初头都惊只系order猪肋骨同炸鸡会有d滞同寡,但各种配菜令到今餐好丰富!
2022-11-07
等候时间
2 分钟 (堂食)
用餐时段