2020-01-19
今日黎到呢間Little Fresh樓上鋪,上到嚟見到都真係幾多人,呢度地方雖然比較細但係裝修都幾有格調。又見近排流感肆虐,門口仲有提供口罩比顧客真係相當貼心。食物選擇好多,而dinner set既價錢合理。我地叫左個湯,小食同兩個主食加甜品。南瓜野菌湯,湯唔會好杰,有比較重嘅洋蔥味,相對南瓜味比較淡。芝士煙肉薯泥熱鍋,淡淡的芝士味配上煙肉,味道又唔會太咸,呢個小食滋味得嚟非常之飽肚。黑魚子白汁煙三文魚燴意大利扁麵,白汁好creamy,,每一條意粉都掛滿醬汁,煙三文魚嘅份量都幾多,略嫌個意粉唔係太夠熱。香草慢煮雞胸配迷迭香莎莎,慢煮可以令雞胸肉冇咁粗嚡,夾埋啲薯蓉同蕃茄碎一齊食,最後叫埋個甜品真係好滿足,自家製焦糖燉蛋,面層嘅焦糖十分香脆,燉蛋既蛋味香濃,外層熱內層凍,甜度適中幾好食。