屋企人生日 又想试下啲新既边炉店于是就拣左呢间bookmark左好耐但都一直未试到既牛肉火锅专门店✅616牛肉火锅专门店听个名就知系到最出名食既系牛肉!作为牛魔王既我 黎之前做左啲research 要试几款特别既牛肉呢到啲牛肉每日都系新鲜系肉档到拎 有啲特别既部位食所以手快有手慢无啦想食好食既肉要早啲去了~🔆鸳鸯沙嗲牛骨汤🦴 $78食牛唔系唔食沙嗲汤底挂🤪呢个沙嗲汤好浓郁 好重花生酱味饮落带少少甜既味道至于另一边就拣左用牛骨熬既汤底好清甜 完全冇味精既感觉!仲有几旧萝卜同牛腩系个汤到 好足料!个人比较钟意食清牛骨汤 始终可以食到牛既原汁原味多啲😆最后同屋企人叫左两个乌冬食 连汤都饮哂😍😋讲完汤底!入正题!讲牛啦🥰啲牛既选择真系花多眼乱每样都好吸引 每款牛都有详细介绍系咩部位所以唔使担心食左啲奇怪既部位介乎 $48-68不等🔆牛驼峰佢有超多肥肉 好酥好有牛味但食落完全唔漏 而且唔觉肥我encore左两次就知真系好好食啦🥰🔆滑尾龙呢个我觉得好特别 因为系啲滑牛上面有只生鸡蛋 捞匀左之后再渌 会发现真系好好好好滑 完全唔觉得食紧牛肉🤣🔆牛颈脊呢个部位完全唔韧 有酥酥地既感觉 充满牛味 我俾1
屋企人生日 又想试下啲新既边炉店

✅616牛肉火锅专门店
听个名就知系到最出名食既系牛肉!
呢到啲牛肉每日都系新鲜系肉档到拎 有啲特别既部位食
所以手快有手慢无啦
想食好食既肉要早啲去了~

🔆鸳鸯沙嗲牛骨汤🦴 $78
食牛唔系唔食沙嗲汤底挂🤪
呢个沙嗲汤好浓郁 好重花生酱味
饮落带少少甜既味道
至于另一边就拣左用牛骨熬既汤底
好清甜 完全冇味精既感觉!
仲有几旧萝卜同牛腩系个汤到 好足料!
个人比较钟意食清牛骨汤 始终可以食到牛既原汁原味多啲😆

充满牛味 我俾100分😭
🔆封门柳
呢个部位系街市既牛肉档成日都冇货 听闻系要提早预订先食到
所以一落order就叫左呢个先🤪

呢4款牛都系必食!
顺带一提 自己混酱记住跟佢既推介
整翻个秘制牛肉汁 真系可以提升到啲牛去另一个层次🥰
食完爆多牛真系好满足! 推荐牛魔王既大家去试下!

味道: 3.9/5
卖相: 3.5/5