上一次完完全全俾佢个omakase俘虏咗😍对佢既印象系深刻到极致,见佢而家仲出埋下午茶甜点🍨自己都说服唔到自己唔去食🫢➷🪐 山の御园用上【山】最常见既云雾效果去将呢个甜品呈现出黎😶‍🌫️呢款山の御园既设计同芭菲杯好相似,由面到底都系一层层唔同既甜品,每一层都载满住唔同既惊喜😍特别系佢中间个一个布甸🍮蛋味好香又够滑溜,整个甜品都唔会系得个死甜👍🏼好钟意佢除咗有用鲜果去带动味道之外,每层仲会食到有唔同咬口既甜品,绝不单调🤤§🪐 山の御八品牛肝菌酱带子|蒜子和牛|清酒鲍鱼|蟹粉蟹脚|和风朱古力挞|即制鲜果雪糕麻糬|提子寒天|紫薯芝士蛋糕至于山の御八品就再特别啲,器皿就好似飞天秋千咁,非常有特色🤩佢同我地平时去食afternoon tea系相似既,有咸甜点之分!咸点主要以日式食品为主,衬托返本身餐厅🥢因为已经食过佢既omakase,所以对于佢既出品绝不怀疑😋质素依然都系保持得到咁好👍🏼甜点都系一口就食得到,一样唔会系死甜既出品,精致亦唔会觉得腬,食完系舒服既😌➷食完甜品饮返杯茶就最好不过☕️想食高质素好味既甜品tea,唔一定要去酒店,黎【山】都可以好满足有保证🤤➷🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介

🪐 山の御园

用上【山】最常见既云雾效果去将呢个甜品呈现出黎😶‍🌫️
§
🪐 山の御八品

牛肝菌酱带子|蒜子和牛|清酒鲍鱼|蟹粉蟹脚|
和风朱古力挞|即制鲜果雪糕麻糬|提子寒天|紫薯芝士蛋糕

山の御八品
咸点主要以日式食品为主,衬托返本身餐厅🥢
山の御八品
因为已经食过佢既omakase,所以对于佢既出品绝不怀疑😋
质素依然都系保持得到咁好👍🏼
山の御八品
甜点都系一口就食得到,一样唔会系死甜既出品,
山の御八品
精致亦唔会觉得腬,食完系舒服既😌
山の御八品

食完甜品饮返杯茶就最好不过☕️想食高质素好味既甜品tea,
唔一定要去酒店,黎【山】都可以好满足有保证🤤

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指数 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2023-12-16
等候时间
5 分钟 (堂食)