2025-03-12
#慶祝 #周年 踏入幸福嘅3月,我們這李家要去食潮人串燒🍢賀一賀🤤同Lisboy搭船過海來到呢間好出名嘅串燒店慶祝❣️🥯 咖喱牛舌菠蘿包、焦糖雪糕三文治估唔到除咗串燒呢度都有好多新鮮嘢可以食!我哋就係為咗呢度嘅咖喱牛舌菠蘿包同埋焦糖雪糕三文治而來,菠蘿包夾住厚切牛舌同埋大大隻煎蛋🤤夠晒飽肚感同新鮮,食完飽飽仲一定要試埋佢哋嘅雪糕三文治,香甜香脆,冰火兩重天,好味到不得了!🐷 豚肉荔枝卷、麻糬豚肉卷、豚肉牛油果卷最近發現Lisboy最愛食荔枝豚肉卷,所以我哋叫咗四大條,豚肉配埋香甜嘅荔枝真係絕配,而呢度仲好特別,豚肉配埋麻糬同埋牛油果🥑味道新鮮好味🤤值得一試!🐮 鹽燒和牛小排、鹽燒牛舌心、韓風燒牛肋肉食串燒又點可以唔食牛呢?🥰我哋叫咗和牛、牛舌心同埋牛肋肉🍢🍢🍢全部都好有牛味同埋啖啖肉!🐟 九肚魚、鰻魚飯團除咗串燒呢間燒烤店仲有酥炸九肚魚,炸到外脆內軟點埋酸甜醬口感一流👍Lisboy好鐘意食紫菜我哋叫咗一個鰻魚飯團俾佢,估唔到舊鰻魚咁大嚿,Lisboy食到舔舔脷😋🍆 蒜蓉菜甫燒茄子、明太子忌廉烏冬食咗咁多肉類,叫返啲蔬果中和下,燒茄子成日都食到,但係呢度嘅燒茄子係有大量菜甫,茄子原條上😋真
🥯 咖喱牛舌菠蘿包、焦糖雪糕三文治
🐷 豚肉荔枝卷、麻糬豚肉卷、豚肉牛油果卷
🐮 鹽燒和牛小排、鹽燒牛舌心、韓風燒牛肋肉
🐟 九肚魚、鰻魚飯團
🍆 蒜蓉菜甫燒茄子、明太子忌廉烏冬
食咗咁多肉類,叫返啲蔬果中和下,燒茄子成日都食到,但係呢度嘅燒茄子係有大量菜甫,茄子原條上😋真係好抵食,仲叫咗個明太子忌廉烏冬🤤配埋忌廉明太子So creamy絕配!
🍢 鹽燒西班牙豬五花、港式蜜糖燒菠蘿
差啲唔記得講呢間串燒店仲好抵, $10就有一串串燒,我哋叫咗西班牙五花肉同埋甜蜜蜜嘅燒菠蘿🍍真係冇得輸!
🍹 菠蘿可爾必思、桔仔薄荷梳打
本身我哋想叫生啤全日買一送一,但係我兩個都要照顧Lisboy,最後叫咗杯菠蘿可爾必思、桔仔薄荷梳打,酸酸甜甜🍸解渴又開胃🤤正!