舖頭新裝修好有日式風格,但最估唔到中環都都有呢個價錢,真係極度親民!環境舒服,仲有多款日式串燒同啤酒🍻🪄明太子忌廉烏冬兩者加埋好夾,烏冬好彈牙🪄鹽燒雞腿肉價錢又平又好食嘅雞腿肉,就咁用鹽燒已經好好味,啖啖肉好滿足🪄免治雞肉棒蛋黃汁再加上雞肉棒,每次都係必點,呢一個組合真係無敵 🪄味醂魚干每次佐酒都必叫,充滿甜甜地同鹹香🪄蒜蓉欖角燒蟶子肥美大隻蟶子鋪滿蒜蓉同欖角,微辣惹味,肉厚無沙,$38一隻性價比高🪄 白酒忌廉煮蜆全部都好新鮮冇沙,配上白酒忌廉真係好夾,份量都幾多🪄豚肉荔枝卷呢個都係推薦,荔枝同豬肉一齊食都好夾,豚肉包裹住新鮮荔枝口感豐富嫩滑,有甘甜荔枝味道🪄泰式燒墨魚鬚魷魚鬚笑得好多汁,一啲都唔硬身,重點有個泰式酸辣醬即刻成個泰國🇹🇭味返晒嚟🪄紫菜鵪鶉蛋卷鵪鶉蛋本身都幾好食,用咗燒汁加埋沙律醬,感覺有啲似章魚燒😎🪄香燒翠玉瓜翠玉瓜都係必叫,可以中和肉類嘅油膩,配上調味料好爽口🥂本坊梅酒、Highball梅酒加冰夠晒爽口,🥃,好適合用嚟送串燒,唔想飲太甜嘢嘅朋友都可以試highball 一樣咁正人生有限杯.串燒店 (中環)中環九如坊6-10號地下C號舖#addifoodie #addi

🪄明太子忌廉烏冬
兩者加埋好夾,烏冬好彈牙

🪄鹽燒雞腿肉
價錢又平又好食嘅雞腿肉,就咁用鹽燒已經好好味,啖啖肉好滿足

🪄免治雞肉棒
蛋黃汁再加上雞肉棒,每次都係必點,呢一個組合真係無敵

🪄味醂魚干
每次佐酒都必叫,充滿甜甜地同鹹香

🪄蒜蓉欖角燒蟶子

🪄 白酒忌廉煮蜆
全部都好新鮮冇沙,配上白酒忌廉真係好夾,份量都幾多

🪄豚肉荔枝卷

🪄泰式燒墨魚鬚

🪄紫菜鵪鶉蛋卷
鵪鶉蛋本身都幾好食,用咗燒汁加埋沙律醬,感覺有啲似章魚燒😎

🪄香燒翠玉瓜
翠玉瓜都係必叫,可以中和肉類嘅油膩,配上調味料好爽口

🥂本坊梅酒、Highball

人生有限杯.串燒店 (中環)

#addifoodie #addifoodie中環
#旺角美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkig#hkg #foodie #香港餐廳推介 #香港餐廳 #foodstagram #香港美食#吃貨 #香港美食指南 #量角美食推介 打卡熱點#打卡 #香港小店
#中環餐廳 #日式串燒 #情侶好去處 #聚會好去處 #串燒 #人生有限杯
2025-07-16
6天前 50 浏览
同班friend收工行左陣PMQ然後佢地話附近有間串燒店好抵食就係呢間「人生有限杯」串燒店個名改得好有詩意而且仲係「生啤買一送一」嘅牌所以我地二話不說就推門入去店內裝修走日式居酒屋風格木系枱凳,燈光柔和先嗌兩杯日本生啤杯身凍凍地,啤酒泡沫綿密入口清爽帶微微麥香買一送一真係抵到爛飲多兩杯都唔肉赤串燒陸續上枱嚕鹽燒西班牙五花腩肥瘦相間燒到外皮微焦,咬落去油脂爆出,香到不得了鹽燒雞腿肉就真係要特別讚下師傅火候控制得好好雞皮燒到乾身香脆但入面啲肉仲保持到超嫩滑全晚最驚喜係鹽燒鮮雞皮真係脆到好似薯片咁「咔嚓」一聲,仲要唔會油膩師傅先將雞皮炸過再燒,難怪咁脆口焦糖菠蘿鵝肝醬多士厚厚嘅鵝肝醬塗滿多士上面放咗塊焦糖菠蘿鵝肝同菠蘿嘅清新意外地夾一啖咬落去鵝肝嘅油脂香同菠蘿嘅甜酸喺口腔爆炸邪惡但真係好滿足 免治雞肉棒配日本蛋雞肉棒燒到外脆內嫩蘸埋蛋汁更滑溜 黑松露燒雞肝本身我好鍾意食雞肝所以我一口氣食左兩串松露好香濃,雞肝入口即化 蒜蓉燒蠔蠔肉肥美,蒜香十足 墨魚滑+紫菜+大蝦創意組合,墨魚滑彈牙,大蝦鮮甜 最後以港式蜜糖多士夾雪糕作結多士烘到金黃脆口,淋上蜜糖再夾住一球雲呢拿雪糕冰火交融,甜而不
同班friend收工行左陣PMQ
然後佢地話附近有間串燒店好抵食
就係呢間「人生有限杯」
串燒店個名改得好有詩意
而且仲係「生啤買一送一」嘅牌
所以我地二話不說就推門入去

店內裝修走日式居酒屋風格
木系枱凳,燈光柔和

先嗌兩杯日本生啤
杯身凍凍地,啤酒泡沫綿密
入口清爽帶微微麥香
買一送一真係抵到爛
飲多兩杯都唔肉赤

串燒陸續上枱嚕
鹽燒西班牙五花腩肥瘦相間
燒到外皮微焦,咬落去油脂爆出,香到不得了

鹽燒雞腿肉
就真係要特別讚下
師傅火候控制得好好
雞皮燒到乾身香脆
但入面啲肉仲保持到超嫩滑

全晚最驚喜係鹽燒鮮雞皮
真係脆到好似薯片咁
「咔嚓」一聲,仲要唔會油膩
師傅先將雞皮炸過再燒,難怪咁脆口

厚厚嘅鵝肝醬塗滿多士

雞肉棒燒到外脆內嫩
蘸埋蛋汁更滑溜

本身我好鍾意食雞肝
所以我一口氣食左兩串
松露好香濃,雞肝入口即化

蒜蓉燒蠔
蠔肉肥美,蒜香十足

墨魚滑+紫菜+大蝦
創意組合,墨魚滑彈牙,大蝦鮮甜

最後以港式蜜糖多士夾雪糕作結
多士烘到金黃脆口,淋上蜜糖
再夾住一球雲呢拿雪糕
冰火交融,甜而不膩,為今晚畫上完美句號
2025-07-30
人生有限杯.串燒店🦋@lifewithfinite.cup上手串燒店 #陀地燒 一向出名價錢貼地,好彩原址新開嘅 #人生有限杯 亦延續親民定價👍🏽店名有詩意,帶出活在當下嘅灑脫人生觀🚬 見到手寫字體嘅menu,先發現原來係燒烤堂副線👣 仲有更平嘅選擇🤓 口味配搭新鮮有趣,menu以價錢區分,最平$10一串❗️簡單清晰🙂‍↕️鹽燒西班牙五花腩 🥓五花腩就係要夠肥,帶焦香味,性價比爆燈!黑松露燒雞肝 🐦‍🔥黑松露醬作點綴,帶香氣但又唔會搶味⚫️鹽燒雞中翼 🍗鹽燒牛舌芯 👅調味啱啱好,穩陣必嗌✔️免治雞肉棒 配日本蛋🐣超多汁雞肉棒!拌埋蛋汁一齊食😋豚肉牛油果卷🥑平時好少見牛油果串燒,卷上豚肉片🥓 再加上蛋黃醬同海苔絲,幾日式fusion🎌蒜蓉欖角燒蟶子(微辣) 🐚蒜蓉菜脯燒茄子(微辣)🍆舖滿晒蒜蓉都未夠重口味🧄 再加上欖角/菜脯😈山椒鰻魚汁燒白鱔 🐠唔使嘍骨啖啖肉,已經好加分💯 口感爽口,輕輕帶啲香辛味🫑焦糖菠蘿鵝肝醬多士 🍞一開始冇睇清楚係鵝肝醬😂 滑滑地帶少少鹹香,配上燒菠蘿同脆多士🍍墨魚滑紫菜大蝦 🍤創意菜式💭 紫菜包住墨魚滑再夾隻大蝦,點上creamy帶微辣嘅醬🌶️港式蜜糖多士夾雪糕 🍯好經典
人生有限杯.串燒店🦋
@lifewithfinite.cup

鹽燒西班牙五花腩 🥓

鹽燒西班牙五花腩|鹽燒牛舌芯

五花腩就係要夠肥,帶焦香味,性價比爆燈!

黑松露燒雞肝 🐦‍🔥

黑松露燒雞肝

黑松露醬作點綴,帶香氣但又唔會搶味⚫️

鹽燒雞中翼 🍗
鹽燒牛舌芯 👅

鹽燒雞中翼|免治雞肉棒 配日本蛋|蒜蓉菜脯燒茄子

調味啱啱好,穩陣必嗌✔️

免治雞肉棒 配日本蛋🐣

蒜蓉菜脯燒茄子(微辣)🍆

蒜蓉欖角燒蟶子

舖滿晒蒜蓉都未夠重口味🧄 再加上欖角/菜脯😈

山椒鰻魚汁燒白鱔 🐠

唔使嘍骨啖啖肉,已經好加分💯 口感爽口,輕輕帶啲香辛味🫑

焦糖菠蘿鵝肝醬多士 🍞

墨魚滑紫菜大蝦 🍤

墨魚滑紫菜大蝦

港式蜜糖多士夾雪糕 🍯

港式蜜糖多士夾雪糕

好經典嘅BBQ蜜糖多士🔥 中間夾上雲呢拿雪糕🍨 夠甜!

Sapporo生啤🍺

Sapporo生啤

食串燒當然唔少得啤酒啦,最正係副線都維持返買一送一優惠🍻抵飲到傻🥲

平靚正依然係重點🥳 難怪分店越開越多,仲要間間都係銅鑼灣尖沙咀嘅旺區📍放工約食飯夠方便📱

鹽燒西班牙五花腩|鹽燒牛舌芯
鹽燒雞中翼|免治雞肉棒 配日本蛋|蒜蓉菜脯燒茄子
豚肉牛油果卷
蒜蓉欖角燒蟶子
墨魚滑紫菜大蝦
Sapporo生啤
1. 鹽燒西班牙五花腩 $10西班牙五花腩燒到肥而不漏,但從保持到五花腩嘅油香,肉質彈牙,女仔食極都唔驚會肥膩。🌟評分7/102. 港式蜜糖燒波蘿 $10菠蘿燒到表面焦糖化,而且係真係用新鮮菠蘿即叫即燒,菠蘿好多汁亦都好甜。🌟評分8/103. 味噌松板豬 $15味道鹹鹹香香,估唔到味噌味同豬頸肉會咁夾,同時亦都冇掩蓋到燒豬頸肉嘅鹹香,口感爽口。🌟評分8/104. 豚肉荔枝卷 $15用豚肉包住鮮甜既荔枝肉,荔枝汁喺燒嘅途中,慢慢滲入豚肉,既有果汁嘅甜香,又平衡到豚肉嘅油膩感,同時間亦都令味道更加有層次,呢個配搭好新奇。🌟評分8.5/105. 焦糖波蘿鵝肝多士(2件) $58一粒焦糖化咗嘅菠蘿放咗喺鵝肝上面,熱鵝肝亦都唔係用鵝肝醬,口感豐富有三種口感,有鵝肝嘅棉滑,菠蘿既爽,多士既脆,口感相映成趣,菠蘿亦都中和咗鵝肝嘅油膩感。🌟評分7.5/106. 鹽燒牛舌芯 $28牛舌心全部都係厚切,燒得啱啱好冇過熟,又juicy,有咬口而且完全唔韌,用少少鹽調味已經好足夠,食到牛舌本身嘅原味。🌟評分7.5/107. 蒜蓉欖角燒蟶子 $38表面有超級多蒜蓉,蟶子燒到仲保持到水份,保持到蟶子既鮮味,味道鮮

1. 鹽燒西班牙五花腩 $10
🌟評分7/10

2. 港式蜜糖燒波蘿 $10

3. 味噌松板豬 $15

4. 豚肉荔枝卷 $15

5. 焦糖波蘿鵝肝多士(2件) $58

6. 鹽燒牛舌芯 $28

7. 蒜蓉欖角燒蟶子 $38
表面有超級多蒜蓉,蟶子燒到仲保持到水份,保持到蟶子既鮮味,味道鮮甜。

8. 芝士年糕 $38
金黃色外皮,咬落煙煙韌韌,仲有爆漿流心芝士,配上香甜嘅煉奶。

9. 鹽燒和牛牛小排 $48
和牛油脂豐富,燒到啱啱好熟,保持到入面嘅肉汁,咬到油脂四溢,完全唔會韌,同埋好香牛味。

10. 蒜蓉菜脯燒蠔(2隻) $48
蠔既頂層蓋滿蒜蓉,增加燒蠔的惹味度,而且每一隻都幾大隻,睇落好肥美,食落有肉汁。

11. 蒜蓉元貝x2 $48
肉甘鮮爽滑,有蒜蓉的加持,更突顯加元貝既鮮甜,仲配咗少少粉絲,粉絲簡直係精華,吸收咗蒜蓉嘅香味同埋圓貝嘅甜味。

12 山椒鰻魚汁燒白鱔 $48
白鱔皮燒得微脆,白鱔亦夠厚肉,加上甜甜地嘅醬汁,味道好惹味。

13. 流心蛋薯仔沙律 $68
沿着嘅流心蛋薯仔沙律上面,薯仔沙律,亦都會食到有一粒粒爽脆嘅薯仔,增加薯蓉既口感,而且食得亦都好有薯仔香。

14. 咖喱牛舌手抓餅 $58
咖喱嘅味道有少少似泰式嘅咖喱,有小椰香味,甜甜地,入面亦都有好多塊牛舌,牛舌亦都係炆到好冧,配上手抓餅更加惹味,手抓餅食落酥脆,比起印度薄餅煙靭少少。
🌟評分8.5/10

呢加尖沙咀開左新分店,新嘅餐單推出左各款嶄新、獨特嘅風味菜式,價錢仲要好親民!

🎖️整體評分🎖️
❤️味道:8/10
🧡環境:8/10
💛服務:8/10
💙性價比:8.5/10

📍 人生有限杯.串燒店 (中環)
  • 流心蛋蟹籽薯仔沙律
2025-07-06 1116 浏览
中環近上環九如坊呢條街比較靜,行多幾步就有好嘢食,有間「人生有限杯.串燒店」抵食好食,串燒由$10起,多款選擇,$20 及$30區的花款多多,想食得特別啲,有$58/$68左右的創意美食。啤酒買一送一,清酒百零蚊開始,與友傾計好去處,佈置基本,氣氛熱鬧。運作暢順,出菜都算快。親民價中我哋點咗:香燒翠玉瓜 $10*2心機燒物,燒得唔錯。蜜糖牛油粟米 $10*2甜甜地好好食。豚肉荔枝卷 $15*2喜歡豚肉荔枝卷鹹甜交替鹽燒西班牙五花腩 $10*2鹽香出眾。豆皮包蒜蓉 $15*2鹹香十足,佐酒一流。矜貴啲嘅有呢啲:白酒忌廉煮蜆 $68蒜蓉欖角燒聖子 $38*2山椒鰻魚汁燒白鱔 $48海鮮我最鍾意食。豚肉牛油果卷 $28配牛油果有新意。焦糖菠蘿鵝肝醬多士 $58全晚最喜歡呢一款,超正!蟹粉日式豆腐 $68調味恰當,好食。免治雞肉棒配日本蛋 $28*2我的至愛,必點項目。鹽燒牛舌蕊 $28鹽燒和牛牛小排 $48鹽香足。芝士年糕 $38非常軟滑,完美的結束。

運作暢順,出菜都算快。

親民價中我哋點咗:
香燒翠玉瓜 $10*2
心機燒物,燒得唔錯。

蜜糖牛油粟米 $10*2
甜甜地好好食。

豚肉荔枝卷 $15*2
喜歡豚肉荔枝卷鹹甜交替

鹽燒西班牙五花腩 $10*2
鹽香出眾。

豆皮包蒜蓉 $15*2
鹹香十足,佐酒一流。

矜貴啲嘅有呢啲:
白酒忌廉煮蜆 $68
蒜蓉欖角燒聖子 $38*2
山椒鰻魚汁燒白鱔 $48
海鮮我最鍾意食。

豚肉牛油果卷 $28
配牛油果有新意。

焦糖菠蘿鵝肝醬多士 $58
全晚最喜歡呢一款,超正!

蟹粉日式豆腐 $68
調味恰當,好食。

免治雞肉棒配日本蛋 $28*2
我的至愛,必點項目。

鹽燒牛舌蕊 $28
鹽燒和牛牛小排 $48
鹽香足。

芝士年糕 $38
非常軟滑,完美的結束。

2025-07-03
講真,中環搵食,預咗貴夾唔飽,但呢間「人生有限杯.串燒店」絕對係例外!晚市同朋友掃咗十幾串,人均$300有找,仲要樣樣高質,串燒即叫即燒,火候啱啱好,仲有幾款驚喜創作菜,真心想encore!🍋手打檸檬茶超解膩怕滯?必嗌佢哋嘅手打檸檬茶!檸檬清香唔澀,甜度適中,飲兩杯都唔夠喉,同濃味串燒係絕配。✨必食推介:焦糖菠蘿鵝肝多士第一啖就知中伏——伏在「點解咁遲先識食!」鵝肝內軟,油香爆棚,夾住焦糖菠蘿嘅酸甜同多士嘅脆,一啖三種層次,邪惡到呢……果然係招牌好野!嚟到必點!🔥十蚊串系列:抵食到笑「西班牙五花腩」同「泰式墨魚鬚」都係$10串,但質素拍得住居酒屋價!五花腩鹽燒逼出油香,咬落juicy唔柴;墨魚鬚爽彈有鑊氣,泰式辣醬醒胃,兩款都抵食到想掃半打!🍢串燒高質之選•黑松露燒雞肝:松露香超濃,雞肝嫩滑冇腥,識食一定配啤酒!•天竺肉荔枝卷:豚肉包住爆汁荔枝,鹹甜交織,創意滿分!•鹽燒雞皮:脆到似薯片,油香啱啱好,送酒一流~仲有「燒雞心」爽口、「豚肉蘆筍卷」清新,全部燒得乾身唔油膩,師傅手勢穩!•🌱驚喜小食:蟹粉荳苗以為串燒店蔬菜求其?錯!蟹粉荳苗鮮甜到似自家種,蟹粉香得嚟唔會搶,食完肉清一清味蕾剛
講真,中環搵食,預咗貴夾唔飽,
但呢間「人生有限杯.串燒店」絕對係例外!
晚市同朋友掃咗十幾串,人均$300有找,
仲要樣樣高質,串燒即叫即燒,
火候啱啱好,仲有幾款驚喜創作菜,真心想encore!

🍋手打檸檬茶超解膩
怕滯?必嗌佢哋嘅手打檸檬茶!
檸檬清香唔澀,甜度適中,
飲兩杯都唔夠喉,同濃味串燒係絕配。

✨必食推介:焦糖菠蘿鵝肝多士
第一啖就知中伏——伏在「點解咁遲先識食!」
鵝肝內軟,油香爆棚,
夾住焦糖菠蘿嘅酸甜同多士嘅脆,
一啖三種層次,邪惡到呢……
果然係招牌好野!嚟到必點!

🔥十蚊串系列:抵食到笑
「西班牙五花腩」同「泰式墨魚鬚」都係$10串,
但質素拍得住居酒屋價!
五花腩鹽燒逼出油香,
咬落juicy唔柴;墨魚鬚爽彈有鑊氣,
泰式辣醬醒胃,兩款都抵食到想掃半打!

🍢串燒高質之選
•黑松露燒雞肝:松露香超濃,雞肝嫩滑冇腥,識食一定配啤酒!
•天竺肉荔枝卷:豚肉包住爆汁荔枝,鹹甜交織,創意滿分!
•鹽燒雞皮:脆到似薯片,油香啱啱好,送酒一流~

🌱驚喜小食:蟹粉荳苗
以為串燒店蔬菜求其?錯!
蟹粉荳苗鮮甜到似自家種,
蟹粉香得嚟唔會搶,食完肉清一清味蕾剛好。

🍨甜品壓軸:焦糖雪糕三明治
飽到上心口都要食!
焦糖脆脆麵包夾住冰涼雪糕,冷熱交融,

人生得意需盡歡!飲勝!
2025-08-08 0 浏览
收工之後想搵間餐廳食下野飲返杯,搵到呢間性價比既超高嘅餐廳🍢🍡呢到既串燒十分出色!仲有啲平時好少見到既小食!食串燒梗係要配啤酒啦!呢到仲做緊Sapporo 啤酒買一送一優惠,喺中環可以用$48飲到兩杯啤酒,真係好抵呀!🍢 焦糖菠蘿鵝肝多士菠蘿上面有層焦糖連埋鵝肝多士一齊食,鵝肝嘅油脂香味混合菠蘿嘅酸同焦糖嘅甜,味道平衡得非常好,底層嘅多士脆卜卜,豐富咗成個口感層次,最重要嘅係$58蚊就有2件鵝肝!🍢 豚肉荔枝卷豚肉荔枝卷又係非常有特色,豚肉燒得十分入味,裏面包住清甜嘅荔枝,形成了完美嘅對比,味道配搭得好好,清新不膩,真係食幾多串都唔會覺得油膩🍢 蜜糖燒雞肝又係唔係度度有既內臟串燒,蜜糖燒雞肝外層焦香,內裏保持了雞肝的嫩滑,蜜糖嘅甜增添咗雞肝嘅風味!🍢 蒜蓉菜脯燒蠔$48就有兩大隻燒蠔,燒豪非常新鮮,面頭除咗鋪滿濃郁蒜蓉之外亦都加上菜脯,十分之鹹香惹味!🍢 鹽燒雞腿肉雞腿肉咬落去十分鮮嫩多汁,鹽嘅調味亦都恰到好處🍢 惹味燒腳筋腳筋燒得好入味,口感彈牙爽脆,配搭啤酒,簡直一流呀!

🍢 焦糖菠蘿鵝肝多士

🍢 豚肉荔枝卷

🍢 蜜糖燒雞肝

🍢 蒜蓉菜脯燒蠔

🍢 鹽燒雞腿肉
雞腿肉咬落去十分鮮嫩多汁,鹽嘅調味亦都恰到好處

🍢 惹味燒腳筋
腳筋燒得好入味,口感彈牙爽脆,配搭啤酒,簡直一流呀!
  • 蒜蓉菜脯燒茄子
2025-08-05 0 浏览
坐落喺中環嘅呢一間串燒舖,主打平價而且高質素嘅食物,我自己最鍾意嘅就係佢嘅雞串燒同埋九肚魚。佢嘅串燒肉質同埋口感都好好,可以保留到雞嘅鮮味同埋肉嘅彈牙質感,而且選擇好多,除咗雞之外亦都有唔同嘅肉啦同埋菜。喺小食方便,我自己就最鍾意食佢嘅炸九肚魚,脆漿好薄,而且九肚魚好滑。另外佢嘅忌廉煮蜆我覺得都不錯,忌廉味好濃同個蜆嘅鮮味好夾,每次去人生有限杯我都食到好飽,因為佢嘅選擇實在太多,推薦大家如果經過都可以一試!

如果你仲未試過人生有限杯誠意推薦你去佢哋任何一間分店試吓佢哋嘅質素平均冇太大分別落差食物維持到水準之外價錢亦算合理記得10-20蚊串嘅每款要叫兩串起仲有48蚊Sapporo 生啤買一送一其實呢個價錢真係唔係度度有如果多人去按人頭叫每人一串一杯最後埋單都唔會俾個價錢嚇親所以我哋一下子都叫到成枱都係😆因為張枱比較細,後來放唔晒啲串燒店員就拎咗隻大碟嚟幫我哋放埋一齊除咗食物質素之外,服務都好重要🫰🏻是日重點推介必叫:💞味噌松板豬💞豚肉荔枝卷💞蒜蓉菜脯燒茄子
如果你仲未試過人生有限杯

其實呢個價錢真係唔係度度有
如果多人去按人頭叫每人一串一杯
最後埋單都唔會俾個價錢嚇親
所以我哋一下子都叫到成枱都係😆
因為張枱比較細,後來放唔晒啲串燒
店員就拎咗隻大碟嚟幫我哋放埋一齊
除咗食物質素之外,服務都好重要🫰🏻

是日重點推介必叫:
💞味噌松板豬
💞豚肉荔枝卷
💞蒜蓉菜脯燒茄子
2025-08-01 31 浏览
👐⭐假期時間過得特別快📸❣️!約朋友仔去串燒店邊食串燒邊慢慢吹水都幾爽!之前去過新開尖沙咀人生有限杯串燒店,覺得食物質素有水準,真係性價比幾高,今次就去中環分店encore先!🤪🎉🏖️蜜糖燒菠蘿10蚊串真係好抵食!入口多汁又清甜!🌈鹽燒日本清熱銀杏一粒一粒好精緻,有口感!🏖️雞油生炒豆苗要食番D先蔬菜先平衡吓先!豆苗新鮮入口爽脆!🌈焦糖菠蘿鵝肝醬多士鵝肝鮮美!菠蘿清新,好夾唷!🏖️味淋魚乾配沙律醬好夾,入口特別惹味!🌈芝士年糕咬落外脆內煙韌芝士味好香濃,朋友好鍾意!🏖️鹽燒雞中翼燒得既肉質又滑,又皮香鬆脆,令人會落order叫多碟!🌈鰻魚飯團肥美嘅鰻魚加上可口脆紫菜,相當飽肚之選!🏖️蒜蓉燒蠔肥美大大蠔,加咗勁多蒜蓉,入口有蠔既鮮甜!🌈豚肉牛油果卷薄切豚肉片包了牛油果,惹味!🩵手打檸檬茶味道醒神!清新涼快!🩵熱白桃烏龍茶大大杯!茶味香濃!🩵啤酒仲有買一送一優惠!

🏖️蜜糖燒菠蘿
10蚊串真係好抵食!入口多汁又清甜!

🌈鹽燒日本清熱銀杏
一粒一粒好精緻,有口感!

🏖️雞油生炒豆苗
要食番D先蔬菜先平衡吓先!豆苗新鮮入口爽脆!

🌈焦糖菠蘿鵝肝醬多士
鵝肝鮮美!菠蘿清新,好夾唷!

🏖️味淋魚乾
配沙律醬好夾,入口特別惹味!

🌈芝士年糕
咬落外脆內煙韌
芝士味好香濃,朋友好鍾意!

🏖️鹽燒雞中翼
燒得既肉質又滑,
又皮香鬆脆,令人會落order叫多碟!

🌈鰻魚飯團
肥美嘅鰻魚加上可口脆紫菜,相當飽肚之選!

🏖️蒜蓉燒蠔
肥美大大蠔,加咗勁多蒜蓉,入口有蠔既鮮甜!

🌈豚肉牛油果卷
薄切豚肉片包了牛油果,惹味!

🩵手打檸檬茶
味道醒神!清新涼快!

🩵熱白桃烏龍茶
大大杯!茶味香濃!
🩵啤酒仲有買一送一優惠!

2025-07-29 0 浏览
與同事放工去中環食晚餐《人生有限杯.串燒店》價格由$10-$68,餐廳坐滿食客。我們點左🥢墨魚滑紫菜大蝦$68: 墨魚膠Q彈,大蝦爽口,非常美味好食,值得推介👍🥢焦糖菠蘿鵝肝多士$58(2件):菠蘿甜、鵝肝香滑好美味,值得推介😍🥢蜜糖燒菠蘿 $10 :新鮮味甜。🥢豚肉荔枝卷 $15 :荔枝清甜豚肉爽口。🥢紫菜鵪鶉蛋卷 $20:味道不錯。🥢鹽燒牛舌芯$28: 牛舌嫩滑。🥢蒜蓉欖角燒蟶子(微辣)$38: 新鮮味鮮甜好爽口。🥢鹽燒和牛牛小排$48: 牛味濃香。🥢蒜蓉菜脯燒蠔$48(2隻):大隻蠔味鮮甜。🥢蒜蓉元貝$48: 大大隻新鮮鮮甜好味😋🥢忌廉煮蜆$68:忌廉汁杰,蜆大隻無沙清甜。🥢咖喱牛舌手抓餅$58: 牛舌嫩滑,咖喱味香。🥃本坊 上等梅酒(杯)$48: 酸酸甜甜可口。
我們點左
🥢蜜糖燒菠蘿 $10 :新鮮味甜。
🥢豚肉荔枝卷 $15 :荔枝清甜豚肉爽口。
🥢紫菜鵪鶉蛋卷 $20:味道不錯。

🥢鹽燒牛舌芯$28: 牛舌嫩滑。
🥢蒜蓉欖角燒蟶子(微辣)$38: 新鮮味鮮甜好爽口。
🥢鹽燒和牛牛小排$48: 牛味濃香。
🥢蒜蓉菜脯燒蠔$48(2隻):大隻蠔味鮮甜。
🥢蒜蓉元貝$48: 大大隻新鮮鮮甜好味😋
🥢忌廉煮蜆$68:忌廉汁杰,蜆大隻無沙清甜。

🥢咖喱牛舌手抓餅$58: 牛舌嫩滑,咖喱味香。
🥃本坊 上等梅酒(杯)$48: 酸酸甜甜可口。

• 墨魚滑紫菜大蝦
  • 蒜蓉菜脯燒元貝
  • 忌廉煮蜆
  • 紫菜鵪鶉蛋卷
2025-07-26 147 浏览
運動後食串燒,少少哋最啱大量款式,$10串,留意要兩串起泰式墨魚鬚 $10 好食爽口(配泰式辣汁)港式蜜糖燒菠蘿 $10 好甜正豚肉荔枝卷$15 非常好食好夾成件事鹽燒雞腿肉$20 正常啖啖肉鹽燒雞皮$20 好食,份量都多鹽燒牛舌芯$28 朋友話OK蒜醬菜脯燒蠔$48 細細隻,不過新鮮的九肚魚$68 直播炸得好好味,佢有紫菜粉、配埋泰式醬汁好味芫茜雞絲手抓餅$58 我係芫荽愛好者,呢個芫荽份量夠晒豐富Sapporo生啤 $48.0 係買一送一免治雞肉棒(配日本蛋)$28蒜蓉菜脯燒茄子(微辣)$38 我鍾意淨係蒜蓉多啲
運動後食串燒,少少哋最啱
大量款式,$10串,留意要兩串起

泰式墨魚鬚 $10 好食爽口(配泰式辣汁)
港式蜜糖燒菠蘿 $10 好甜正

免治雞肉棒(配日本蛋)$28

蒜蓉菜脯燒茄子(微辣)$38 我鍾意淨係蒜蓉多啲

2025-07-22
  • 蒜蓉菜脯燒蠔
重點推介菜式1. 紫菜.黑魚滑.大蝦新菜式!紫菜同黑魚滑嘅鮮味配上大蝦嘅彈牙口感,香氣四溢,入口鮮甜又 juicy。紫菜嘅獨特香味同魚滑嘅嫩滑完美結合,係海鮮控必試!2. 蟹粉日式炸豆腐呢款係將日式炸豆腐升級,表面炸得金黃酥脆,內裏軟嫩,仲有濃郁嘅蟹粉香味,食落有驚喜。蟹粉嘅鮮味滲入豆腐,入口即化,係一個好特別嘅小食選擇。3. 雞頸肉雞頸肉(即係Q彈豬頸肉嘅類似款)燒烤後肉質彈牙,帶有微微嘅炭香,調味惹味,咬落好有嚼勁。口感獨特,燒得啱啱好,唔會太乾,適合鍾意食雞嘅朋友。4. 牛肋肉牛肋肉肉質軟嫩,燒烤時保留肉汁,入口充滿牛肉嘅濃香5. 聖子新鮮聖子配上蒜蓉,烤完後香氣撲鼻,鮮甜食落好滿足。每一啖都係海鮮嘅精華!
重點推介菜式

1. 紫菜.黑魚滑.大蝦

2. 蟹粉日式炸豆腐

3. 雞頸肉

4. 牛肋肉
牛肋肉肉質軟嫩,燒烤時保留肉汁,入口充滿牛肉嘅濃香

5. 聖子
墨魚滑紫菜大蝦🦐用脆卜卜嘅紫菜包住雙色墨魚滑,中間係彈牙嘅蝦肉,賣相吸引又有心思~焦糖菠蘿鵝肝醬多士🍞因為鵝肝醬而不是鵝肝,所以價錢較相宜,$58就有兩件,雖然係咁鵝肝醬嘅份量都好多,入口軟滑,食多士嘅時候都有啖啖鵝肝醬!芫茜雞絲手抓餅🌿芫茜嘅份量好澎湃,雞絲有少少辣,整體嘅味道好香蟹粉豆苗🦀估唔到串燒店都有咁中式嘅一道菜,蟹粉鋪滿住啲豆苗,味道都唔錯🥬 豚肉秋葵卷好抵食又意想不到咁match,唯一嘅不便係$10-20嘅串燒都要最少叫兩串 蒜蓉燒蠔幾大隻,蒜蓉落得豪爽夠曬惹味🦪串燒方面仲叫咗鹽燒牛舌芯、山椒鰻魚汁燒白鱔、黑松露燒雞肝、豚肉牛油果卷,質素平均唔錯👌 桔仔薄荷鴨屎茶用料足,酸甜清新,幾啱配串燒,如果飲酒嘅話Sapporo生啤做緊買一送一🍻

蒜蓉燒蠔幾大隻,蒜蓉落得豪爽夠曬惹味🦪

2025-07-23 103 浏览
‘上次係尖沙咀食完就諗定要帶熱愛串燒既朋友來食!今次去咗中環分店, 鋪頭比起尖沙咀細少少, 但就感覺溫馨啲☺️豚肉荔枝卷必食!荔枝果香同豚肉好夾!鹽燒雞皮脆卜卜好食!黑松露燒雞肝第一次食雞肝,個質感都幾特別又冇腥味 黑松露都幾出~香燒翠玉瓜翠玉瓜燒完之後好清甜,又多汁。可以清一清食串燒嘅膩。港式蜜糖燒菠蘿燒菠蘿又係必嗌,新鮮菠蘿好多汁! 今次仲要encore😗港式蜜糖多士夾雪糕尖沙咀分店塊多士熱啲🥲🧊荔枝檸檬梳打📍人生有限杯.串燒店 中環九如坊6-10號地下C號舖環境🤍🤍🤍🤍🩶味道🤍🤍🤍🤍🩶打卡🤍🤍🤍🤍🤍抵食🤍🤍🤍🤍🩶

上次係尖沙咀食完就諗定要帶熱愛串燒既朋友來食!

豚肉荔枝卷
必食!荔枝果香同豚肉好夾!

鹽燒雞皮
脆卜卜好食!

黑松露燒雞肝
第一次食雞肝,個質感都幾特別又冇腥味 黑松露都幾出~

香燒翠玉瓜
翠玉瓜燒完之後好清甜,又多汁。可以清一清食串燒嘅膩。

港式蜜糖燒菠蘿
燒菠蘿又係必嗌,新鮮菠蘿好多汁! 今次仲要encore😗

尖沙咀分店塊多士熱啲🥲

🧊荔枝檸檬梳打