2011-01-14 101 浏览
因为预先订左位,所以唔使等,去到个时12:30到已经有几多人la。由门口一直行入去已经见到甜品区,已经觉得好正la,有甘多款甜品。之后再行入d,见到佢分左哂一区区,觉得好大。之前睇网友d图都睇唔出原本佢个area有甘大。伊间酒店ge buffet 食物的种类真系多数唔哂亦唔记得甘多。甘讲下有心水ge食物la。头盘方面:有海虾、螺、濑尿虾,d海虾仲要剥埋壳,d肉质爽口,都算几新鲜有几款沙拉仲有Parma ham,几好食,有厨师不切,放系度比食客自己拎寿司呢,佢都几4、5款刺身,我好钟意食佢d蛋,有d酒味甜甜地几好食热食方面:中式食物,佢有d点心,但水准一般,有d小菜同有汤。仲有牛腩面无试,佢仲有烧味食,即叫即斩,佢叉d烧真系烧得唔错日式野呢,有天妇罗;佢有虾、冬茹、紫芯蕃薯,佢d虾就一般,d蕃薯好正好甜,佢个度仲有日式烧饼,到时后先发现印度野,佢有成个品全部系印度野,有唔同款ge咖哩同薄饼,佢d咖哩个味道都唔差西式,有pizza、汉堡包、南瓜汤、烧牛仔骨等等。d牛仔骨好正,烧得好香,肥瘦适中甜品方面:有成20几款唔同款式ge甜品d mini cake都唔错,有好多款个Chocolate
之后再行入d,见到佢分左哂一区区,觉得好大。
之前睇网友d图都睇唔出原本佢个area有甘大。
甜品 1
甜品 2
葡挞

头盘方面:
有几款沙拉

热食方面:

甜品方面:
有成20几款唔同款式ge甜品

d mini cake都唔错,有好多款
个Chocolate Mousse好正,味够哂浓
葡挞真系好正,甜度岩岩好,个皮又够哂脆
仲有迷你西多士,唔钟意有d肉桂味
佢有2部雪糕机系度,朱古力同云呢拿味,有得加d生果or其他配料,试左朱古力味,唔算好甜,够浓朱古力味
仲有d生果

饮品个度无得自己拎,系最后送每人一杯咖啡or tea
最后用恒生白金卡埋单有85折(仲有一张好似系AE白金都系85折)
伊餐好满足
佢食物款式多,但每样食物唔会质素唔系话好差,每样都算好,有d仲好正tim
下次会再去嫁

2011-01-08
甜品 2
葡挞
  • 葡挞、Parma ham、蛋寿司、牛仔骨