2017-10-26 350 浏览
一贯对连锁式经营嘅餐厅冇乜期待, 今日 揾饭食, 落咗黄埔其实都好多选择, 一行出嚟就见到王家沙, 都真系好耐冇食过 又懒得再去谂,好啦就坐低啦入到去时间尚早其实人都唔系特别太多, 有个厨师推介系酸菜鱼同埋三杯鸡, 又系唔想谂咁就点咗两个𩠌, 特别想食嘅系香葱薄撑, 跟住点多个菜, 就香蒜鱼汤白菜仔啦香葱薄撑出场 都属于系超水准热辣辣 够薄够脆再嚟酸菜鱼, 酸辣度适中啲龙利柳重十分之滑金蒜鱼汤白菜仔, 蒜头粒粒炸到金黄色 仲有好浓嘅鱼汤味白菜仔亦都煮得啱啱好最后系三杯鸡, 酒味够, 但系我就略嫌佢金不换同蒜头唔够, 所以缺少咗一阵香味, 味道都算中规中矩整晚嚟讲食物质素系比想像中好, 但系portion系比较细,两个人食咗三百蚊 ,都算系一个唔错嘅选择

香葱薄撑出场 都属于系超水准热辣辣 够薄够脆

再嚟酸菜鱼, 酸辣度适中啲龙利柳重十分之滑

2017-10-25
用餐时段