2008-10-05 47 浏览
我們昨晚(星期六)一行6人大約在7點左右到達,差不多已經客滿﹗海鮮類,我們點了:5隻蒸飽魚–無特別,都算大隻,有2個5元大小,我自己唔喜歡食飽魚。白灼東風螺–有少少"醒"味,好硬。炒聖子–有少少熱,入味,算好食。炒蜆–凍冰冰,都不知放了幾耐,才拿給我們,有十幾隻都未開,加上只有殼的數量,全碟都唔知有無一半蜆肉呀﹗蒸杉斑–佢話有1斤幾,個樣皮開肉裂,我覺得比較老,佢上魚的時候,用了兩隻碟,我以為剛蒸好,誰不知,又是一個"涼拌"﹗5隻蒸扇貝–上面的粉絲,唔入味,但扇貝都算鮮味,不過有少少老﹗炒蟹–算最好的海鮮類,雖然都唔熱,隻蟹本身好多膏,海鮮新鮮最重要﹗另外後加了一個清炒菜心及楊洲炒飯:清炒菜心–無特別,不過是所有食物,最熱的一碟﹗由於楊洲炒飯追來追去,都沒有來,我們取消左。當我們等結帳的時候,有個服務小姐手上拿著兩碟楊洲炒飯,話我們叫左一碟,先給我們食住先,我們話已經結帳,佢就話唔緊要,拿著兩碟飯到後面去,放左那兩碟飯給另外兩枱客。根本佢就想試吓我們,如果我們話算啦,來了就食,佢就可以賺多一碟錢,果然"識做生意"。加上5支啤酒及免費的生果,一共1, 108元。基本上,全部海鮮都唔熱,坐

海鮮類,我們點了:
白灼東風螺–有少少"醒"味,好硬。
炒聖子–有少少熱,入味,算好食。

另外後加了一個清炒菜心及楊洲炒飯:
清炒菜心–無特別,不過是所有食物,最熱的一碟﹗

加上5支啤酒及免費的生果,一共1, 108元。基本上,全部海鮮都唔熱,坐在魚排上,有人行過,就會un un 吓,不是那麼舒服﹗另外,有個服務大叔幫我們執走個碟,佢不小心掉了一些殼在我朋友的背上,又無講對不起,又無取濕毛巾給我們,真有"性格"﹗