《Shari Shari Kakigori House - 銅鑼灣》夏天幾時完呀Help!!🥹呢幾日真係熱到火爐咁🥵平均每日都三十幾度,熱到個人都無乜胃口食野🥲不過食刨冰又真係無咩所謂咼😅今次特登去銅鑼灣試食呢間排隊刨冰店🍧我記得以前一段時間都好興食台式綿綿冰架🤔不過而家好似唔太多見啦🥹呢間刨冰店係行日式路線既,有多種口味可以選擇💁🏻‍♀️當日我同朋友各人叫左一個,我就要左抹茶忌廉焦糖加白玉$105而朋友就要左芒果熱情果$95😎兩個冰我都有試,但我一定係覺得自己果個係比較好食啲💁🏻‍♀️朋友果個芒果熱情果酸酸甜甜,中間既冰有少少好似花奶味咁,食得多會有啲漏,不過佢既芒果果肉好甜😋幾好食,而抹茶呢個好香奶味,中間有焦糖碎,同溶左既抹茶冰融和一齊食都唔會好甜,個頂頂有三粒白玉仲有啲應該係厚cream 黎,夾埋冰同埋黑糖碎食真係好好食,最緊要係好解熱🤨因為排隊入黎都唔容易架,當日我地排左around半個鐘,幾經辛苦終於入到去😋係值得等待既

而朋友就要左芒果熱情果$95
芒果熱情果