2018-12-06
冬天 我終於都感覺到你就黎黎到亦同樣地姐係又係圍爐既季節不過圍爐 都圍左咁多年 今年係時候搵下新食法今次試一試燜鍋 所有食材新鮮送上店員會係係我地面前將食材擺落鍋度 即刻燜煮聽講係可以保留食第原有營養 原汁原味咁話!上到去先發現上面有許留山飲 呢個絕對係我童年回憶 以前真係好多時候落堂買返杯黎飲同一杯飲品 依定仲要第二杯半價 Omg!!一路圍爐 一路飲許留山 真係第一次我地叫左兩杯粒粒芒蘆薈爽 係一樣既味道 依然飲落去feel 到好多芒果果肉其實原本想食海鮮大燜鍋 一黎見佢海鮮多多(廣島蠔 墨魚仔 紅魚椰 白蝦 等等) 同埋店員話呢個鍋 配埋香辣豉皇汁 會幾野味二黎見佢呢排做緊promote 話follow左佢地IG/facebook 可以7折食呢個鍋 (好似做到黎緊12月20號)可惜朋友係牛肉愛好者 唯有 下次先試試呢個海鮮鍋不過食完呢個 牛魔煌燜鍋 其實都認為係一個唔錯既選擇 肉份量多 三個人食應該唔係問題 配合埋佢地個醬汁 mix 埋牛肉原有鮮味 又幾match留意到店員會係煮既過程keep 住 留意鍋入到既肉熟既程度 所以可以確保肉質繼續
亦同樣地姐係又係圍爐既季節
不過圍爐 都圍左咁多年 今年係時候搵下新食法
今次試一試燜鍋 所有食材新鮮送上
店員會係係我地面前將食材擺落鍋度 即刻燜煮
聽講係可以保留食第原有營養 原汁原味咁話!
同一杯飲品 依定仲要第二杯半價 Omg!!
一路圍爐 一路飲許留山 真係第一次
我地叫左兩杯粒粒芒蘆薈爽
係一樣既味道 依然飲落去feel 到好多芒果果肉
其實原本想食海鮮大燜鍋 一黎見佢海鮮多多
可惜朋友係牛肉愛好者 唯有 下次先試試呢個海鮮鍋
配合埋佢地個醬汁 mix 埋牛肉原有鮮味 又幾match
留意到店員會係煮既過程keep 住 留意鍋入到既肉熟既程度 所以可以確保肉質繼續鮮嫩
食完燜鍋 可以叫店員加湯轉食打邊爐
我地另外仲叫左個響鈴 手工松露墨魚丸 加 手工泡菜蝦丸
特別推介松露墨魚丸 因為佢就算熟左之後 松露個味道依然好出 唔錯嫁
堆單每人大約250 左右 呢個份量 呢個價錢
今時今日算唔錯嫁喇!
睇下黎緊有冇機會再食海鮮鍋喇!!