2016-10-03 2068 浏览
如果大家有睇過我嘅食評,應該知道我幾個月之前黎過仲鬧爆呢度啲野食,今次朋友約左,出到黎先知食呢間聽倒果時面都黑左黑,不過食完覺得佢好左好多一黎到坐低,好快就有五舊壽司送左上黎五舊壽司全部都好精美,而且好特別各有主題有黑芝麻,白芝麻。上次冇左嘅靚靚刺身,今次有喇。而且一上黎仲有啲霧噴出黎,好有氣氛啲三文魚全部都厚切,一口咬落去好有滿足感。升級左,叫左蝦刺身,佢地係分開上嘅。蝦下底仲有珍寶帶子。隻蝦好鮮甜而且好爽,粒帶子都幾厚身下,雖然影唔倒隻帶子,但係見倒兩隻蝦都霸哂隻碗就知帶子有幾大啦除左刺身壽司,我地都有叫熟食,叫左啲燒物同炸物。個瓜燒完之後仲有好多汁。佢燒得岩岩好,咬落去啲汁多到溜哂出黎。炸物一定要食下芝士年糕同餃子芝士年糕入面真係有好多芝士,不過佢炸到好熱,咬嘅時候啲芝士會溜出黎,所以真係要小心燙親。而個餃子呢,佢係好正宗好似響日本食倒果啲餃子咁,咬落去個皮超級脆!叫左咁多熟食,最正就係個烏冬。個湯好香濃啲烏冬好爽,而且細細碗咁,有種食極都唔夠,想再叫過嘅感覺。甜品,我覺得蘋果大福最好食,入面好香富士蘋果味,細細粒咁一啖我就擺哂落口Btw富士蘋果同普通蘋果陣味有小小分別,所以一聞
如果大家有睇過我嘅食評,應該知道我幾個月之前黎過
仲鬧爆呢度啲野食,今次朋友約左,出到黎先知食呢間
聽倒果時面都黑左黑,不過食完覺得佢好左好多

一黎到坐低,好快就有五舊壽司送左上黎
五舊壽司全部都好精美,而且好特別各有主題
有黑芝麻,白芝麻。
上次冇左嘅靚靚刺身,今次有喇。
而且一上黎仲有啲霧噴出黎,好有氣氛
啲三文魚全部都厚切,一口咬落去好有滿足感。
升級左,叫左蝦刺身,佢地係分開上嘅。
蝦下底仲有珍寶帶子。
除左刺身壽司,我地都有叫熟食,叫左啲燒物同炸物。
炸物一定要食下芝士年糕同餃子
叫左咁多熟食,最正就係個烏冬。
Btw富士蘋果同普通蘋果陣味有小小分別,所以一聞就聞得出佢真係有用富士蘋果冇呃人!

第二次黎,同呢度嘅感覺唔同哂,上野都幾快,啲人好有禮貌
而且仲好欣賞佢個蘋果大福