2019-03-28
記得朋友鍾意食海鮮,之前黎過漁獲浜燒覺得唔錯,所以就帶佢黎試下!「月之玉響」我同朋友對酒嘅研究尚淺,但係又想開支就助慶,所以請侍應為我地選擇。呢支清酒飲落甜甜地,餘韻有微微嘅果香,唔錯!池魚刺身池魚係我十分喜愛嘅刺身之一,師傅嘅刀工幾好,片片晶瑩通透,薄切得黎保留口感,爽彈鮮甜。原條嘅魚骨作為裝飾,造型滿分!三味吞拿魚腩壽司由於食材新鮮,簡簡單單嘅吞拿魚魚腩已經好好味!火炙壽司一向係我嘅至愛,燒至半熟更顯脂香!蔥吞拿魚腩入口即溶又係另一種滋味!龍蝦活貝浜燒盛合除咗龍蝦,呢個set仲有帆立貝、鮑魚、松葉蟹腳等等,豐富非常。由於店舖有魚缸養住啲海鮮,所以特別新鮮。其中牛油燒帆立貝尤其滋味,香氣滿溢!最後上台嘅伊勢海老果然名不虛傳,雖然唔係好大隻,但係鮮味十足,爽口彈牙!臨燒之前仲係好有活力架,如果做刺身應該會好鮮甜。椰子雪糕椰子味同埋奶味香濃,質地幾滑。總括來講,食物美味,店員友善,係一唔錯嘅用餐體驗。
「月之玉響」
池魚刺身
三味吞拿魚腩壽司
龍蝦活貝浜燒盛合
椰子雪糕
椰子味同埋奶味香濃,質地幾滑。
總括來講,食物美味,店員友善,係一唔錯嘅用餐體驗。