2019-08-06
好耐之前嚟過一次覺得海鮮質素唔錯, 呢排天氣開始涼涼地,又忍唔住嚟encore多次!餐廳嘅裝潢簡單富港式味道且闊落,光猛淨潔,坐位舒適!我哋今次揀咗238嘅套餐,套餐有奄仔蟹、多寶魚、貴妃蚌 、紐西蘭蟶子皇 、鮑魚、海蝦、蜆同肥牛 ,然後另外可加點8款配料。跟餐仲送足料燉湯、前菜同青口, 而且味道一啲都唔馬虎,肥牛脂肪分佈比例平均, 好香嘅牛味,口感嫩滑!蟹都幾大隻,好新鮮,肉質肥厚爽彈,鮮味又有膏,令粥底十分鮮甜。蜆份量唔少,乾淨無沙,肉質鮮甜,魚肉嫩滑, 唔會有好多骨~特別一提嘅係佢嘅雲吞、墨魚丸同蝦滑🙌🏻 雲吞好足料! 丸同蝦滑口感都非常彈牙,自家製果然係唔同啲!店員等客人差唔多食完時,就會幫忙加入芋粒、南瓜粒、粟米粒、粥膽。 個粥吸收曬海鮮嘅鮮甜同火鍋配料嘅精華,綿綿又入味嘅粥食落去真係超暖胃❤
餐廳嘅裝潢簡單富港式味道且闊落,光猛淨潔,坐位舒適!
蜆份量唔少,乾淨無沙,肉質鮮甜,魚肉嫩滑, 唔會有好多骨~