值得我打第一次食評嘅餐廳🥰 好食嘅餐廳好多,但想再encore嘅餐廳唔多。 而且仲要由頭食到尾,都覺得好好食好滿足嘅就更加少😖 好慶幸朋友今次揀咗「一瀧」呢間餐廳。 🍢串燒試咗雞腎 / 大蒽雞肉棒 / 月見免治雞肉棒雞腎有驚喜,燒到啱啱好,保持到肉汁👍🏻不過如果有埋雞肝或隻雞心就好。因為內臟燒得好食唔係一件容易嘅事🥺✨三瀨雞全翼一夜干 本來好中意食雞翼,但好少會係日本餐廳叫。因為10間有9間多數味道一般/無味(本身唔食七味粉個啲)我見OpenRice好多人推薦,就一於試下。結果十分驚喜🙈,雞翼好入味之餘,又唔會太咸。 雞皮燒得好香,脆卜卜咁。朋友都大讚👍🏻👍🏻另外好欣賞佢哋將全翼分成3份:雞鎚、雞中翼、雞翼尖 ,方便share。 中意食雞翼嘅人,一定要叫呢個😋🥑牛油果吞拿魚他他吞拿魚同牛油果好新鮮,醬汁酸酸地,食落去好開胃。 🐚 汁煮白梅貝呢個係朋友叫嘅,我試咗一隻。好大粒,唔係細細隻個種。好鮮甜,$98呢個價錢我覺得值得一試👌🏻🐖吉列豚肉卷 如果平時鍾意食卷物嘅朋友,記得試下呢款🤤 吉列豬好Juicy香口,就算放耐咗,都唔影響個口感!呢個好值得一讚。 值得一提,卷物表面嗰啲唔係普通

值得我打第一次食評嘅餐廳🥰

🍢串燒

試咗雞腎 / 大蒽雞肉棒 / 月見免治雞肉棒

雞腎有驚喜,燒到啱啱好,保持到肉汁👍🏻
不過如果有埋雞肝或隻雞心就好。
因為內臟燒得好食唔係一件容易嘅事🥺

✨三瀨雞全翼一夜干

我見OpenRice好多人推薦,就一於試下。

中意食雞翼嘅人,一定要叫呢個😋

🥑牛油果吞拿魚他他

吞拿魚同牛油果好新鮮,醬汁酸酸地,食落去好開胃。

🐚 汁煮白梅貝

🐖吉列豚肉卷

值得一提,卷物表面嗰啲唔係普通沙律醬,侍應介紹話係佢哋自家製嘅芝士醬黎。

🐮A4宮崎和牛壽喜燒 (另加棉花糖)

湯底甜度適中,好香濃。配菜份量好足,索晒啲湯汁真係一流🥺。 和牛入口即溶,但又唔會太過肥,肥瘦比例好好👍🏻。

雖然話係二人前,但我哋3個人食其實都好足。如果唔夠,可以追加烏冬同和牛。

餐廳侍應服務態度都好nice,會主動睇下你需唔需要加茶等等。本來仲想試多幾款,但侍應同我哋講可以食咗呢轉先,唔夠先再叫🙈。另外,仲好好安排咗間房俾我哋,成個感覺再加分🤣。

2022-04-23