2022-10-13
朋友喺觀塘嗰邊返工想食任食,慢慢傾吓計,就揀咗呢間為食火鍋公司,仲要沒有限時,正!食嘅過程都好豐富,首先因為我哋訂咗位所以有奉送時令燉湯,相當足料,仲有蟲草花,味道好香!ROUND 1餐前小食可以任點炸薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳;我哋清新少少就揀咗蟹子沙律同埋雞腳,蟹籽沙律好清新,雞腳好入味夠林。食完之後就到ROUND2 前菜五點刺身盛合(一次性)裏面有蝦、三文魚、油甘魚、帶子等,相當豐富!我就最鍾意食帶子,鮮甜又夠凍,三文魚油甘魚都比想像中肥美同埋新鮮。ROUND3 頭盤二揀一:為食酸菜魚(一次性)/任食寵寵雞煲我地就揀咗位食酸菜魚,啲魚冇乜太多骨,都幾滑,另外亦都有啲薯粉,多重口感層次。-ROUND4火鍋盛宴櫻桃鮮茄薯仔丨黃金皮蛋芫茜/高湯牛尾 /麻辣鍋(鴛鴦鍋+$30)我哋揀咗高湯牛尾,味道牛香十足,但係都係小清新嘅。豪食海鮮拼盤 當中幾款蟶子、鮑魚、元貝、BB象拔蚌、龍躉片脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦、白鱔片我覺得佢幾款海鮮都係唔錯嘅,包括鮑魚都好新鮮,元貝方面大大件,仲有好多唔同嘅魚,健康又豐富。豪食牛肉拼盤 八款潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、熊本雪
食完之後就到
ROUND2 前菜
ROUND3 頭盤
二揀一:為食酸菜魚(一次性)/任食寵寵雞煲
-ROUND4火鍋盛宴
我哋揀咗高湯牛尾,味道牛香十足,但係都係小清新嘅。
豪食海鮮拼盤 當中幾款
蟶子、鮑魚、元貝、BB象拔蚌、龍躉片
脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦、白鱔片
豪食牛肉拼盤 八款
潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、美國SRF和牛三角肉、美國SRF和牛板腱肉、澳洲M5和牛肩胛肉、澳洲封門柳
另外我都有少少驚喜嘅,就係佢個牛肉拼盤有好多唔同嘅部位,有啲仲要係平時出面好難食到,個口感同埋味道都係比較獨特,可以一次過試暈晒唔同級別嘅牛肉,真係算係咁。
出面仲有好多飲品可以自己拎,正!