2019-09-29
倫敦既Avobar開到嚟香港,呢日嚟開試陳豪咖啡就順便試埋,多謝朋友提早咗去排隊,大約排半個鐘就有得食。餐廳偏窄長既,最入面就係半開放廚房,人流旺都偏嘈雜。叫咗兩樣野share食,首先係個牛油果burger,想像同現實點都有出入既,個burger就係用牛油果代替麵包,所以可以想像到個burger有幾「大份」。內餡既pasty係幾香脆既,似南瓜薯餅,兩個人share個牛油果就唔算太漏啦。反而個matcha pancake有驚喜,我地叫咗savoury version,揀咗煙三文魚,罪惡感低啲。Pancake唔係梳乎厘質地,但都鬆軟;搽埋牛油果butter超香,呢個正過個burger。備註:K11 MUSEA係新開既商場,仲未摸熟佢既地形,搵咗好耐先搵到間餐廳。我來來回回穿過個foodcourt三四次,最後先搵到🙄🙄 路線建議🚶🏻♂️⋯⋯一落電梯,會去到food court,行去nespresso嗰邊,揀左邊條路,行到盡會見到marketplace,但其實未盡既,行入多幾步就會見到條路通去Avobar,希望幫到大家😪😪
餐廳偏窄長既,最入面就係半開放廚房,人流旺都偏嘈雜。