2006-08-22
要排長龍?咪搞! 禮拜五(18/8)果日朋友叫我去尖沙咀間一壽司試下,話果度d野食好好味.聽佢講到好似真係好好食甘,就同約埋d朋友同佢去食.點知5點9去到已經好多人.我見到甘就提議去第二度食,cause我最怕排長龍> <.最後我呢d少數要服從佢地~唉! 因為有好多人,所以我地要拎;”飛仔”.同reception個小姐講我地幾位啦,拎左飛之後就問佢依家叫到咩號碼.佢就好唔耐煩甘同我講:好快就有位架啦,到你既時候我就會叫你嫁啦~ 嘩!咩服務牙~我之後更係同朋友講去第二度食啦.要排長龍不止仲要受氣> <我只係問叫到幾多號之嘛~香港有甘多間日本餐廳,使咩一定要係到食喎(好嬲!!) 跟住我個朋友同果個reception講,話我地行開一陣會唔會miss果no. 佢就話:下!就到架啦喎~你等等先.跟住佢又同其他人講野,最後都無同我個朋友講返會唔會miss個no. 呢個人好奇怪囉~九唔搭八既.答非所問! 我地無理到佢去左HMV睇野. 返黎既時候都已經7點幾.之前果個無禮貌既reception唔見左,換左第二個人.呢個好好多,好有禮貌,會同我地傾計^^最欣賞呢,係佢見到我地好熱(滴汗~
呢個人好奇怪囉~九唔搭八既.答非所問!
我地無理到佢去左HMV睇野.
返黎既時候都已經7點幾.之前果個無禮貌既reception唔見左,換左第二個人.呢個好好多,好有禮貌,會同我地傾計^^最欣賞呢,係佢見到我地好熱(滴汗~),問我地要唔要紙巾.仲同我地講,話隔離有風扇呢!GOOD!呢d先係好既服務態度囉~
等到7點幾終於入到去食野~好肚餓既關係叫到成台都係,哈哈!有20碟度,4個人食.埋單都係160蚊到(每人),好抵!
最好食係A5牛牛,雖然係貴D,$35都係得一件.不過物有所值.
最開心係仲要望住個大魚缸食(真係好大個架=0=).後面仲有個雀籠(好令!)呢度係我去甘多間最舒服既其中一間.
好在朋友堅持要係呢度食,如果唔係就錯過左個甘好既地方^^下次黎食一定要坐雀籠,試試做籠中鳥.kaka
PS.不過之前果個RECEPTION小姐真係好唔得囉~仲有既係點解<一壽司>無自己既網頁既= =?