2017-09-04 487 浏览
近排,成日都想喺呢頭附近搵間有好味早餐A嘅茶記,但仍未搵到。有時,真心想幫襯小店,但唔係間間小店爭氣,有時真係無奈地要返去食大快活。好似龍邦咁,個火腿通粉d湯只係僅僅暖暖哋,而且d通粉根本未煮透,全完唔過心,粒粒硬嘣嘣,𡁻到牙都軟埋!煎蛋又係,只係暖暖哋,似係煎定,如唔係,即係煎好咗一段時間都冇人攞過嚟!不過,好在唔油,加返d分。凍檸茶都係離哂譜!明明叫咗小冰,但出到嚟三份二杯都係冰,咁如果我冇叫小冰,咪成杯都係冰,真係痴線!原來今時今日自從商品說明條例生效左之後,仍然有咁多餐廳仲係話自己賣緊鮑魚,如果第日俾人投訴真係唔好問點解!仲有,呢度有個短髮侍應阿姐,嘩!把聲真係嘈到拆天,由坐低食早餐,佢就一路不停鬧自己個同事,鬧到我食完個早餐都仲未鬧完,仲要講之前其他客人嘅是非,佢唔煩,我都俾佢煩死啊!!

不過,好在唔油,加返d分。

2017-08-29
$30 (早餐)