步菲
兩小時絕對可以密密食 掂!
步菲
2025-10-10
3K 浏览
关注

今日放假,同朋友行街鬆一鬆,行到金馬倫道,發現黑木亭轉咗型做放題任食,之前食過食物新鮮好食,好,即刻試吓先!

上到餐廳,環境整齊乾淨,座位亦寬敞!價錢每人連服務費唔使$400。 除咗可以掃碼點食物,外面仲有沙律、炸物、椰子雞湯、桃膠奶,飲品有冷泡茶、啤酒、汽水果汁、熱茶、即磨咖啡、清酒、梅酒、紅酒、白酒⋯⋯任食任飲!

刺身一到,嘩!我眼球已經被松葉蟹腳同極品大赤蝦吸引住!大赤蝦真係對得住佢個名,好大隻,口感爽口又新鮮!松葉蟹腳蟹肉都十分鮮甜。其他食物都好好食,一邊食一邊同朋友講性價比高喎!

仲有呢個酒醉大頭蝦,用花雕酒調味,令蝦更鮮味,食落好甜,值得一讚!

A5宮崎和牛壽喜燒,味道唔會咸,菜嗦咗壽喜燒汁更入味,之後再食A5宮崎和牛真係入口即溶,喜出望外!我同朋友都encore咗幾次😋

日本直送鮮吞拿魚,美美雪花紋。

鮑魚蟹粥、燒菠蘿、蒜蓉蒸扇貝、櫻花蝦炸豆腐、經典蒜蓉蒸鮮蠔、蜜糖燒雞翼……全部都係我鍾意食嘅嘢!嘩,擺到成枱都係食物!好彩食物太好食,全部好快清光咗🤣

呢個A5宮崎和牛海膽牛角包,牛角包上塗咗啲沙律醬汁,食落酸酸甜甜,牛肉同海膽味道夾,仲加咗三文魚籽,豐富~

鮑汁花膠海參以為花膠得一塊,原來一碗都有兩大塊花膠,真係性價比高。薑蔥炒蠔雖然唔係大隻,但飽滿夠惹味 。

最後當然唔少得甜品啦!雪糕係Haagen Dazs😁!甜品櫃仲有好多甜品,仲有我最愛嘅抺茶卷。睇到選擇多到眼花撩亂,😂雖然肚飽到快爆炸,但甜品真係有第二個胃,所以又食咗幾轉😚

我哋被食物吸引到,不知不覺間,原來全場已經爆滿咗,出面仲有好多食客排隊等位。

我同朋友食到最後一刻🤣,店員有禮貌地話時間到了!

整體食物水準高、性價比高。雖然人多,但上菜快,兩小時都絕對可以密密食!
检举