𝘉𝘠𝘖𝘉 𝘊𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 𝘙𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘳 @ 𝘵𝘶𝘦𝘯 𝘮𝘶𝘯 - 两个傻婆挑战食芫荽意粉⁉️💛👧🏻_话说喺2020年嘅最后一日 肥Glor终于成功喺屯门留下脚印👣😹今次朋友就带左我去哩一间BYOB coffee roaster💛好彩去到都唔系好多人 等左大约15分钟度就有位喇😽一入到真系好想赞一赞佢个环境 光线充足之余枱同枱之间嘅距离都十分之充足 唔会有压迫感 坐得好舒服❣️呢间Cafe同大多数cafe一样都系采取半自助形式🙌🏻本身喺Menu拣咗两个意粉 但系去落单嘅时候竟然俾我发现到一个大大只字写住限时推介-法国蓝青口芫荽意粉嘅餐牌😹由于我哋两个都有特别嘅探险精神所以就决定试试佢啦😹😻🌟限时推介-法国蓝青口芫荽意粉 $88成餐最有惊喜嘅一道菜😹只可以话老板真系太有心思喇!我地本身抱住以身试伏嘅心态去食(𠮶阵成间餐厅的我地一枱叫😸......)但系食落有几容易入口㖞 芫荽溶完美融合左喺每一条意粉 而且唔会有大部分人都好讨厌嘅「芫荽怪味」我自己本身都唔系芫荽控 我会形容佢系草青味+蔬菜鲜味+少少五青汁嘅味 至于个青口都非常新鲜 而且足足有8粒😻性价比真系好高喔❣️(私心希望哩个限时推介可以放入

🌟限时推介-法国蓝青口芫荽意粉 $88
成餐最有惊喜嘅一道菜😹只可以话老板真系太有心思喇!我地本身抱住以身试伏嘅心态去食(𠮶阵成间餐厅的我地一枱叫😸......)但系食落有几容易入口㖞 芫荽溶完美融合左喺每一条意粉 而且唔会有大部分人都好讨厌嘅「芫荽怪味」我自己本身都唔系芫荽控 我会形容佢系草青味+蔬菜鲜味+少少五青汁嘅味 至于个青口都非常新鲜 而且足足有8粒😻性价比真系好高喔❣️(私心希望哩个限时推介可以放入正式menu入面😻)
限时推介-法国蓝青口芫荽意粉

🌟𝘏𝘰𝘬𝘬𝘢𝘪𝘥𝘰 𝘚𝘤𝘰𝘭𝘭𝘰𝘱 𝘔𝘪𝘯𝘨 𝘛𝘢𝘪𝘻𝘪 𝘚𝘱𝘢𝘨𝘩𝘦𝘵𝘵𝘪 $98
(明太子忌廉汁,北海道刺身帆立贝)
意粉弹牙有嚼劲 明太子浓厚嘅香气配合大量忌廉汁 令到酱汁同意粉完美融合 啖啖都食到满满嘅明太子味😻完全冇酱汁同意粉分离嘅情况㖞🙌🏻一碟只有两粒帆立贝 但系就又大粒又煎到金黄色 每人一粒过下口瘾已经好开心😽

🌟𝘏𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 $32
首先赞一赞佢个拉花 系我喺2020年见过最深刻嘅拉花 因为食过咁多次cafe嘅肥Glor都系第一次见到海马拉花 旁边仲有心心同原点作点缀 味道方面都好出色 棒果味比例适中唔会盖过奶香 值得一试😽🙌🏻
𝘏𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦

🌟𝘔𝘰𝘤𝘩𝘢 𝘉𝘢𝘪𝘭𝘦𝘺𝘴 (𝘪𝘤𝘦) $45
哩个系朋友嗌嘅 肥Glor虽然唔系好钟意Mocha但系哩喝落又几滑几浓味㖞 反而baileys味就唔会话好出 如果再浓啲就好了🙌🏻😽
𝘔𝘰𝘤𝘩𝘢 𝘉𝘢𝘪𝘭𝘦𝘺𝘴 (𝘪𝘤𝘦)
2020-12-31
等候时间
15 分钟 (堂食)
限时推介-法国蓝青口芫荽意粉
𝘏𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦
𝘔𝘰𝘤𝘩𝘢 𝘉𝘢𝘪𝘭𝘦𝘺𝘴 (𝘪𝘤𝘦)
  • 北海道帆立贝明太子意粉
  • 𝘔𝘰𝘤𝘩𝘢 𝘉𝘢𝘪𝘭𝘦𝘺𝘴