2022-06-14 38 浏览
令人回味並再次到訪既韓式cafe🫣🔥清爽番茜有骨炸雞$118芫茜同番茜原來唔一樣,外型相似味道相似,但果陣獨特既味道番茜就弱好多。所以平時有d怕芫茜既我都覺得接受到。個醬汁係東南亞style,清新爽口,炎熱既夏天最啱食!炸雞應該有半隻,皮脆肉滑,仲有炸年糕同薯條,分量令人滿意。🔥番茜海鮮蛋包飯$138友人最愛食蛋包飯,番汁炒飯外裹上滑溜溜既蛋,旁邊仲有大量海鮮,真係睇到都滿足曬!蛋包飯上有番茜醬,撈埋一齊食又係另外一個味道。🔥烤雞卡邦尼年糕$92烤雞好嫩好juicy,西式醬汁撞上韓式食法,用卡邦尼汁炒煙韌既韓式年糕,都好夾!呢度既年糕比較細條,所以唔會覺得年糕心唔夠味,加上少少辣粉帶出韓國氛圍,融合得好好。🔥燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜$162呢個超級好食!!黑毛豬白切肉肥瘦相間,豬皮滿滿膠原蛋白,用生菜/紫蘇葉卷上白切肉、大醬、泡菜,完全唔會覺得肥膩。🔥韓式雜莓牛角包窩夫$72牛角包窩夫最近紅遍全韓國,而呢間韓式café當然都有得食!壓成窩夫既牛角包,除左食到濃郁牛油味既牛角酥皮外,口感仲更加煙韌,淋上蜜糖之後更加難以抗拒🔥清新香橙綠茶沙冰$48綠茶與橙既結合,好適合夏天🔥士多啤梨鮮
令人回味並再次到訪既韓式cafe🫣

🔥清爽番茜有骨炸雞$118

🔥番茜海鮮蛋包飯$138
蛋包飯上有番茜醬,撈埋一齊食又係另外一個味道。

🔥烤雞卡邦尼年糕$92

🔥燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜$162

🔥韓式雜莓牛角包窩夫$72

🔥清新香橙綠茶沙冰$48
綠茶與橙既結合,好適合夏天

🔥士多啤梨鮮奶咖啡$48
士多啤梨奶味重,咖啡味唔濃,啱我呢d怕苦又想試下咖啡既人