2014-10-13
第一次試菜,都明白紅磡廣場舖位大部份都好細,只能普通一人呎吋方形木枱,放得密麻麻,枱與枱之間都好 close,坐得不太舒服,Lunch 都唔好要求咁多喇。雖然午市踢晒腳,見職員們都好勤奮、友善地招乎食客,合格。豬柳香草意粉,意粉質感滿意,有咬口又唔會太腍太濕,高質。味道就略厭清淡單調左少少,有點香草味,如果無加黑椒碎的話,味道真係太淡喇 ﹗而且整體個意粉太乾,最係我都係要辣椒仔救一救先得。若果可以加點橄欖油落鑊兜兜的話,味道應該會更好及添份清新感覺。豬柳 good 喎!不油不膩,似半煎焗既煮法,外層煎得甘香,內裡 juicy 軟棉,味道都調得唔錯,當時都十分滿意,但食完之後幾口渴吓,要扣分。只有一個 main course 加杯飲品,如果可以加個餐湯或頭盤,依個 lunch 會添點色彩,更加開心。多謝 Ida 姐請食生日意粉,難得有機會撐枱腳,食足 60 分鐘 gathering 啦 ﹗