2021-10-19 92 浏览
我係一個愛好Burger既人, 所以每逢有新開既Burger店, 我都會去試試聽朋友講話呢間Burger Joy唔錯, 上open rice睇幾間分店, 而最偏遠既可謂係呢間西營盤分店。原本打算去灣仔分店,不過剛好係周末係附近行完山,決定去西營盤分店試試。一去到,見到舖面行左三張枱,應該係主力做外賣既生意。不過食burger當然新鮮先好味,加上都遠道而來,幾大都坐底食,剛好仲有一個位。打開餐牌,見到雙層牛肉漢堡係招牌菜(Signature Double Cheese Burger),聽個名都吸引,於是就即刻點左呢個。等左一陣,野食到了,賣相都不錯,份量都算可以。食落個飽好脆身,唔似快餐個D質地又林又凍。牛肉食落嫩身唔痴口,肉汁多,好味。配埋芝士,茄汁等等既配菜,一齊咬,好味道。原本仲想食多個,不過食完開始飽,決定下次先再黎食另一款,哈哈後來返到屋企上網睇多D資料,原來呢間係入選全球五十大最好味burger店之一,確實小弟去親澳洲,歐美一帶都會專登幫襯一下當地既burger店。Burger joy既味道確實比得上歐美澳一帶既burger。

等左一陣,野食到了,賣相都不錯,份量都算可以。
食落個飽好脆身,唔似快餐個D質地又林又凍。

牛肉食落嫩身唔痴口,肉汁多,好味。
配埋芝士,茄汁等等既配菜,一齊咬,好味道。