2016-03-15 1579 浏览
呢個唔介紹唔得!!// 照舊~雞絲腩肉米線 // 這碗米線絕對會上癮的!!如果唔係朋友自細食到大,我都應該唔識去到個到搵食。順便提下大家,要留意下~1730後只限外賣,太遲去仲會無晒最正的腩肉😍隔一排就要黎過下口癮!!如非葵芳地鐵站仲要轉程巴士 (31M/ 235M 梨木道落),應該會成日都走過黎,小店應該會多人到爆炸...店面很小,只有六張圓枱,主要捧場客都係呢頭街坊,這個價錢這個份量抵食不用說,雞絲同腩肉係每次必點,雞絲丫~這種才算真正雞絲~索晒酸辣汁之後真的食到反白眼!P.S 姐姐們都是雲南人,都好有性格,又會同你開玩笑/串下湯底個辣是摸不透的所以最好叫個小辣試下先,老闆親自煮個個會辣啲濃啲,平常姐姐煮有時又會清啲,不過都無減我喜愛~米線質地好彈牙,加上配料十足,可以揀的菜都好多,仲有啲出面完全搵唔到既,例如我係雲南食過既螺旋草,香港第二到都無見過了。所以,中意米線既朋友一定要試下!
呢個唔介紹唔得!!

// 照舊~雞絲腩肉米線 //

隔一排就要黎過下口癮!!

P.S 姐姐們都是雲南人,都好有性格,又會同你開玩笑/串下

所以,中意米線既朋友一定要試下!
2016-02-18