2020-06-23
好想食海鮮鍋好耐,今日終於有機會可以食全城最靚嘅蟹!未有熱食之前先嚟個凍蟹做前菜凍蟹用上青蟹 好多蟹膏蟹肉 非常鮮甜!一提嘅係呢度服務好好,樓面有段時間唔係好夠人 但伙記都會逐個海鮮幫你蒸、海鮮同埋介紹,蒸熟左又幫你夾 好貼心見我哋食得慢,佢又會停一停唔蒸住等我哋食埋先呢個餐抵食呀!睇埋下面就知點解全部海鮮都超級鮮甜鮑魚好彈牙龍躉片魚肉好滑隻蠔蒸完,老闆介紹番叫我哋即刻食,原來咁先至會甜㗎喎,好貼心呀! 啲蟹新鮮,啲腳先會喺掙扎時甩晒,呢隻未食已經睇到好新鮮!啲蟹膏好多好滑又甜,蟹肉超甜又夠大隻,食極仲有肉原來大有來歷:老闆已經做左40年,識得由菲律賓入口運到呢啲頂級大皇奄仔蟹 (即係未產過卵嘅青蟹)。1000隻裏面先有5/6隻大隻㗎,呢度食到嘅真係好少見,出面真係食唔到啲海鮮夠鮮甜正嘅時候,倒埋啲海鮮汁落去個粥底度,最尾食個粥超級鮮甜呀~飲飽食醉~打電話訂座仲有燕窩甜品食一定要再嚟!
未有熱食之前先嚟個凍蟹做前菜
蒸熟左又幫你夾 好貼心
見我哋食得慢,佢又會停一停唔蒸住等我哋食埋先
呢個餐抵食呀!睇埋下面就知點解
鮑魚好彈牙
龍躉片魚肉好滑
啲蟹新鮮,啲腳先會喺掙扎時甩晒,呢隻未食已經睇到好新鮮!
飲飽食醉~打電話訂座仲有燕窩甜品食
一定要再嚟!