2016-11-27 335 浏览
呢幾日天氣好凍,禽晚仲要得13度,夜晚唔洗諗就係打邊爐同雞煲娃咪book左枱,收工去食飯上到去,餐廳環境舒適,光猛闊落,乾淨企理,有一個大海鮮缸夠吸眼,經過仲不少名人棒過場屋企人多,餐廳安排間房俾我地有私人空間感,仲有部大電視。。。更令人興奮我先到,所以上左調味料俾我一陣打邊爐用蒜蓉、辣椒通通自家制。。。勺時已經覺得好香,用竹筒裝感覺別有風格媽咪約七點半,但要等左十五分鐘先人齊。。。湯底係胡椒豬肚雞,係冬天暖身之選先飲湯,湯味濃郁,飲落去將出面嘅寒意驅走,湯料也好足,雞同豬肚都有好多,雞肉嫩滑也吸收了胡椒湯的精華,食落美味之餘更適合季節享用完雞煲,就開始火鍋盛宴有魚咀、牛肉、豚肉、油炸鬼個人特別喜歡油炸鬼,面上的蟹籽入口爽脆,蝦膠彈牙,油炸鬼吸了湯汁,暖笠笠,軟身帶點脆口,感覺特別又好食牛肉係用手切,每塊厚度也十足,脂肪均勻而不多,質素上乘個人不嬲喜愛吃牛、雞,但也會推介豚肉,入口豚肉味濃郁,加上湯汁,更為突出
娃咪book左枱,收工去食飯

屋企人多,餐廳安排間房俾我地
有私人空間感,仲有部大電視。。。更令人興奮
我先到,所以上左調味料俾我一陣打邊爐用
享用完雞煲,就開始火鍋盛宴
有魚咀、牛肉、豚肉、油炸鬼
牛肉係用手切,每塊厚度也十足,脂肪均勻而不多,質素上乘