2019-09-09 236 浏览
兆萬通常都好多伏伏地嘅放題,今次竟然比我試到一間唔錯嘅火鍋!佢有雞煲同火鍋選擇,今次叫左任食火鍋,叫左沙嗲、昆布湯鴛鴦鍋。佢嘅沙嗲湯底好濃郁,就算加左水都唔會變淡。如果鐘意食刺身就可以加$30升級就可以任食刺身!火鍋配料選擇多,個人推介墨魚鬚,唔係平時出邊食個啲,好爽口加埋芝麻醬味道一流!是日海鮮係蜆,而值得一讚係蝦同蜆都非常新鮮,啲蝦新鮮到識郁!落單後佢會比一碟高級少少嘅牛比你,之後都係普通牛。菜肉餃同鮮蝦雲吞都有啲鹹,而其他配料都ok! 最後甜品就一定要試佢哋嘅黑糯米雪條,唔係好多地方都有呢隻雪條食,味道其實係同食緊紫米露糖水一樣,不過轉左做雪條,個人好鍾意食紫米露,所以食左2條😋甜品方面仲有榴槤雪條同朱古力雪條等!
兆萬通常都好多伏伏地嘅放題,今次竟然比我試到一間唔錯嘅火鍋!佢有雞煲火鍋選擇,今次叫左任食火鍋,叫左沙嗲、昆布湯鴛鴦鍋。佢嘅沙嗲湯底好濃郁,就算加左水都唔會變淡。如果鐘意食刺身就可以加$30升級就可以任食刺身火鍋配料選擇多,個人推介墨魚鬚,唔係平時出邊食個啲,好爽口加埋芝麻醬味道一流!是日海鮮係蜆,而值得一讚係蝦同蜆都非常新鮮,啲蝦新鮮到識郁!
2019-09-02