2023-03-06
一年四季都係火鍋季節😂 今日約埋朋友嚟呢間充滿異國風情嘅火鍋店餐廳設計好有心思,分左四個主題區😎包括有:日本、法國、土耳其、紫禁城置身其中,令人一秒去到國外。.坐定定就開始揀湯底同嘢食😛湯底 - 🔺花膠雞湯底 $318見到花膠湯底立即點,個個都想食完靚啲,鍋底上枱果陣果然令人興奮,花膠大大塊,而且厚身,店員會幫手剪開花膠,湯滾連同雞件花膠入鍋,滾起果陣香氣撲鼻,我地先飲左碗靚湯,再食完花膠先開始打邊爐😂😂😂.🔺蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)$298牛肉先煙燻過再上枱,脂肪比例完美,唔想走失油脂,保持軟滑呢,放湯一陣就拎起,有淡淡煙燻香,又有牛味,味道很配搭😎.🔺餃子拼盤$148一碟五款餃子,共十粒。鮮蝦雲吞、韭菜豬肉餃、菜苗帶子餃、黑松露蟹肉餃、蟹王豚肉餃,粒粒煮熟之後都漲卜卜好大粒,而且皮薄餡靚,最好由淡到濃去食,咁樣更加分別到分款餃子味道😛.🔺豐盛蔬菜拼盤$128食左咁多餃同牛肉,食翻啲菜清清味蕾感覺更好,蔬菜🥬非常新鮮,爽脆多汁。.🔺涼拌芥末魚皮呢這個涼拌魚皮,用左芥未做嬸汁,入口魚皮爽脆厚身,辣度剛好,不好辣人士都可以食到,非常好嘅前菜小食😍.🔺竹蔗茅根$78火鍋必點竹蔗茅根,店家
今日約埋朋友嚟呢間充滿異國風情嘅火鍋店
餐廳設計好有心思,分左四個主題區😎
包括有:日本、法國、土耳其、紫禁城
置身其中,令人一秒去到國外。
坐定定就開始揀湯底同嘢食😛
湯底 -
🔺花膠雞湯底 $318
🔺蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)$298
🔺餃子拼盤$148
🔺豐盛蔬菜拼盤$128
🔺涼拌芥末魚皮
🔺竹蔗茅根$78
火鍋必點竹蔗茅根,店家自己煲,足料好飲。
📍火鍋隨意門
地址:銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室