2023-01-12
今日嚟到呢間西環新開冇耐嘅石燒店,有唔同類型嘅黑毛和牛石燒,價錢大約為$128-$198😍😍加$38或$48可以轉為御膳套餐,我地加左$48就會有日式雜菜沙律、月見蛋紫菜飯、蜆湯同埋餐飲☺️☺️🥢極上薄燒A4黑毛和牛西冷 $198本店招牌菜式,極上薄切A4級黑毛和牛西冷就😽牛脂花紋細緻分明,我就覺得唔燒至全熟口感更滑🙈更享受到入口即溶,油香豐腴到好似滿瀉口腔嘅感覺😻醬料方面有鹽鞠、燒肉汁同昆布鹽,風味迴異☺️🥢吉列A4黑毛和牛牛小排 $178另一款以A4黑毛和牛製成嘅菜式,牛小排經過厚切😝外層上一層吉列炸粉😙燒嘅時候可以等到血水微微滲出就差唔多食得,啖啖肉好滿足😍🥢蒜香A4黑毛和牛他他 $88和牛他他係將生牛肉同生蛋白攪拌嚟食,可以突出到原味鮮汁嘅和牛香氣🤩係另一種品嚐和牛美味嘅方式😌怕生嘅朋友仲有另一種嘅食法,就係可以拎少少去石燒都煮熟少少,食落嚟都有另一返味我架😆😆,蛋香味亦更為突出🧡🥢吉列池魚 $38起初以為係以池魚製成嘅炸魚柳,但咬開後原來內有乾坤😌係原條池魚去頭後直接炸成,成條拎住食都幾過癮😝😝🍶富士山特飲 半價 $18最頂係天藍色嘅富士山,有著厚厚的奶蓋,而底層就係藍色嘅波子汽水
🥢極上薄燒A4黑毛和牛西冷 $198
🥢吉列A4黑毛和牛牛小排 $178
🥢蒜香A4黑毛和牛他他 $88
🥢吉列池魚 $38
🍶富士山特飲 半價 $18
最頂係天藍色嘅富士山,有著厚厚的奶蓋,而底層就係藍色嘅波子汽水😻😻打卡一流📸好飲又好睇😽
🍶日式威士忌梅酒西柚特飲 半價$29
威士忌梅酒溝上西柚梳打,令到酒精濃度得以稀釋,唔會好濃~飲落有陣陣嘅清新西柚香氣😽 超級醒胃👐🏻仲有助解除燒肉嘅油膩感😻