2019-04-10 77 浏览
今日同朋友去旺角mini friday食晚飯 ,一入到去,間餐廳真係好寬敞,而且窗邊點著一閃一閃既蠟燭,真係好有情調。情侶去食飯,氣氛真係一流。因為係share一齊食,想試多啲嘢,所以叫咗個set dinner 再加一個主菜。我哋叫咗一個set dinner(香烤美式bbq豬肋骨)再加一個王牌威靈頓牛柳。一坐埋位檯面上已經有一籃墨西哥脆片。 墨西哥脆片好鬆脆,點埋個醬汁,可以一邊食一邊傾計等啲餸菜上台。頭盤;個頭盤份量唔多,但勝在的蔬菜好新鮮,食落清爽香甜,幾爽胃。例湯(南瓜湯)雖然個南瓜湯係例湯,但做得一啲都唔馬虎 ,食落口好濃好滑。香烤美式bbq豬肋骨:豬肋骨烤得好入味,而且肉質嫩滑多汁,食落口好juicy。王牌威靈頓牛柳:呢個牛柳,一開頭以為佢只係用一啲包皮包住個牛柳去烤焗。但一切開先發現,原來佢入面仲包住咗好多菇。 包皮鎖住咗牛柳既肉汁,令到成個牛柳唔會太乾身。因為包埋啲香菇一齊烤,牛柳吸收左菇既香味,更加好食。甜品個甜品係芒果味,雖然細細件但係好食。

頭盤;

個頭盤份量唔多,但勝在的蔬菜好新鮮,食落清爽香甜,幾爽胃。

例湯(南瓜湯)

雖然個南瓜湯係例湯,但做得一啲都唔馬虎 ,食落口好濃好滑。

香烤美式bbq豬肋骨:

豬肋骨烤得好入味,而且肉質嫩滑多汁,食落口好juicy。

王牌威靈頓牛柳:

甜品

甜品係芒果味,雖然細細件但係好食。
2019-04-09