2018-07-08
今日FIF同朋友去完尖沙咀唱K, 想搵D新奇D既野食聽聞呢間餐廳係新式Fusion菜聞名, 所以同朋友膽粗粗黎左試其實都唔係膽粗粗~因為見openrice 都有唔少好評~ 佢地既入口係3樓, 一入到去就係酒吧區, 你可以選擇坐酒吧區或者再上多一層, 4樓去食晚餐~餐廳個FEEL都好正~睇相都知好岩同朋友閒聊最重要係佢台既間隔做得好~唔算多位, 唔會為左生意逼客人坐到逼住哂我地就揀左靠窗既位~又可以睇街景,又可以勁好FEEL咁吹水 到睇菜單, 真係比呢個菜單笑死~勁有創意啊D名~其實D配塔都好有創意~ 我地就叫左慢煮人參烏龍雞湯嘩 一飲落去就係勁香勁濃雞湯味唔係講笑 如果你都叫 你飲果下一定會 嘩一下!雞肉都好嫩又濃味 做STARTER都好適合 之後就到小菜左宗棠雞漢堡呢個真係超有創意~ 係用饅頭做漢堡既包皮再夾住中式左宗棠雞,配上蔥同薑超中式既好味漢堡! 慢煮36小時黑毛豬配黑松露意大利飯慢煮既黑毛豬, 唔洗多講一定好軟好有豬味本來以為同黑松露意大利飯好唔夾其實別有一番風味嫁~~ 咕嚕菠蘿牛小排~睇菜單講係風乾72小時食落去真係勁香口又嫩滑牛味亦十足正~~ 最後都係二百幾蚊一個人講真啊
其實都唔係膽粗粗~因為見openrice 都有唔少好評~
或者再上多一層, 4樓去食晚餐~
餐廳個FEEL都好正~睇相都知好岩同朋友閒聊
我地就揀左靠窗既位~又可以睇街景,又可以勁好FEEL咁吹水
到睇菜單, 真係比呢個菜單笑死~勁有創意啊D名~
其實D配塔都好有創意~
我地就叫左慢煮人參烏龍雞湯
嘩 一飲落去就係勁香勁濃雞湯味
唔係講笑 如果你都叫 你飲果下一定會 嘩一下!
之後就到小菜
左宗棠雞漢堡
呢個真係超有創意~ 係用饅頭做漢堡既包皮
再夾住中式左宗棠雞,配上蔥同薑
超中式既好味漢堡!
慢煮36小時黑毛豬配黑松露意大利飯
慢煮既黑毛豬, 唔洗多講一定好軟好有豬味
本來以為同黑松露意大利飯好唔夾
其實別有一番風味嫁~~
咕嚕菠蘿牛小排~
睇菜單講係風乾72小時
食落去真係勁香口又嫩滑
牛味亦十足
正~~
最後都係二百幾蚊一個人
講真啊~咁有創意既菜單,FUSION菜, 200幾蚊算係高性價比啊!
仲有得飲酒嫁呢到~ 下次再想食新式菜一定再搵朋友黎啤啤佢~