餐厅: 鮨文
资讯:

2019-08-30 855 浏览
放工要同女朋友慶祝生日,所以就專登BOOK 左鮨文同佢慶祝,佢一知道今晚係黎鮨文食就勁開心首先食嘅係黑松露茶碗蒸呢個茶碗蒸係超滑,係我食過咁多茶碗蒸之中最滑嘅黑松露上面有少許金萡,非常貴氣然後就到刺身時間,左口魚包住輕輕燒過嘅裙邊,食入口有魚嘅鮮味加上彈牙嘅質感左邊就係網燒油甘魚,燒過後能令魚肉油份都逼晒出右邊就係深海池魚,捲左芽蒽嘅深海池魚更顯鮮味,鮨文嘅師傅果然有料到燒秋刀魚充滿焦香嘅魚油味,令人食指大動中拖羅咬落去入口即溶,魚油香味即時充滿口腔而大拖羅就適合慢慢品嚐,因為會越咀嚼魚味就會越出呢個白子TEMPURA入口滑溜,食完一定永生難忘 黎自北海道嘅生蠔有好重嘅海水味,師傅教落食完之後再飲啖茶,會有回甘嘅感覺TIM桑名大蜆同平時食開嘅蜆零舍不同,而海帶湯更可以清岩岩食嘅油脂感TIM(鐘意食蜆嘅可以問問師傅當晚有冇供應)BB 池魚肉身淡香又不油膩,配薑蓉食更顯魚鮮一隻BB 魷魚只可以整到兩件壽司,非常矜貴。赤貝壽司拍打後馬上收縮,入口又爽又清甜黑睦魚壽司入口魚肉柔軟香滑,加埋微咸嘅俄羅斯藍寶石級魚子醬一齊食,超正終極大佬海膽杯,用上接近半板整成嘅海膽杯,可以話係打卡位海膽入口味

首先食嘅係黑松露茶碗蒸
呢個茶碗蒸係超滑,係我食過咁多茶碗蒸之中最滑嘅
黑松露上面有少許金萡,非常貴氣
左邊就係網燒油甘魚,燒過後能令魚肉油份都逼晒出
燒秋刀魚充滿焦香嘅魚油味,令人食指大動
中拖羅咬落去入口即溶,魚油香味即時充滿口腔
而大拖羅就適合慢慢品嚐,因為會越咀嚼魚味就會越出
呢個白子TEMPURA入口滑溜,食完一定永生難忘

(鐘意食蜆嘅可以問問師傅當晚有冇供應)
BB 池魚肉身淡香又不油膩,配薑蓉食更顯魚鮮
一隻BB 魷魚只可以整到兩件壽司,非常矜貴。
赤貝壽司拍打後馬上收縮,入口又爽又清甜
終極大佬海膽杯,用上接近半板整成嘅海膽杯,可以話係打卡位

海膽入口味道鮮甜,味道十分濃郁

食完海膽杯都仲唔夠飽就可以食埋呢個手卷

魚湯可以去今日所食嘅油膩感