2018-08-25 47 浏览
去完元朗食日本嘢,之後都仲要食晚餐,我哋就去咗打邊爐。川味木耳及川味四季豆作前菜, 川味麻麻辣辣,整得都唔錯,最可惜見到食物擺放嘅位置,就真係有啲那個,就咁放喺室溫,難搞呀。椰子雞瘦肉燉湯,好足料,熱辣辣效上枱,下火清熱。三文魚刺身,牡丹蝦刺身,赤貝刺身,帶子刺身。可加可減之選,刺身都係日本餐廳好。雞煲, 小辣。 小辣唔係唔辣,少少麻麻辣辣, 最重要喺diy,自己煮,自己食,已經夠曬好玩。黑糖冰涼粉,作為中場休息。甜甜凍凍,涼快之選。時令水果窩,好搞笑同有趣。 水果都可以咸食,又一新鮮感。海鮮拼盤,分量多,可惜我對貝殼類一般。時令蔬果,細細份,夠晒食。手切牛肉,一流。 肥瘦均勻,啖啖肉。墨魚滑,蝦滑, 普通貨色。響鈴,炸魚皮, 夠脆同新鮮, 明知道佢係返貨都好,都忍唔住食多碟。韭菜餃,雲吞,水餃, 最出色嘅 絕對係韭菜餃, 味道一流。水餃比想像中失望,冇水餃嘅感覺。芥末千島醬魚蛋, 年糕魚蛋,潮州魚蛋,貢丸。 個人欣賞芥末千島醬魚蛋, 味道咁多樣化,最重要爆炸嘅感覺完全出曬嚟。最後燕窩燉蛋白, 滋陰養顏熱辣辣拎出嚟但係燕窩很少。咁嘅價錢應該可以再食好啲, 但係味道都唔錯。
去完元朗食日本嘢,之後都仲要食晚餐,我哋就去咗打邊爐。

椰子雞瘦肉燉湯,好足料,熱辣辣效上枱,下火清熱。

黑糖冰涼粉,作為中場休息。甜甜凍凍,涼快之選。

時令水果窩,好搞笑同有趣。 水果都可以咸食,又一新鮮感。

海鮮拼盤,分量多,可惜我對貝殼類一般。

時令蔬果,細細份,夠晒食。
手切牛肉,一流。 肥瘦均勻,啖啖肉。

墨魚滑,蝦滑, 普通貨色。

最後燕窩燉蛋白, 滋陰養顏熱辣辣拎出嚟但係燕窩很少。

咁嘅價錢應該可以再食好啲, 但係味道都唔錯。