2018-06-27
今日放工過後由黃竹坑轉了3程車入大埔是為了吃“芝加哥串燒”🤣🤣究竟有幾好食😉等我為你一一分析😊😊燒烤食物選擇多,款式超過50款海鮮,豬,牛,羊,雞及蔬菜類任君選擇。我同朋友點了11款燒物1) 芝士燒廣島蠔 - 芝士味香濃,蠔肥美新鮮😋2) 蒜香芝士燒虎蝦 - 蒜味好出,蝦也新鮮🦐3) 串燒鵪鶉蛋 - ok,我喜歡食蛋🥚鵪鶉蛋係情意結4) 鹽燒雞皮 - 🙄朋友大愛話香脆可口,我就不是雞皮fans 5) 一口和牛串 - 牛肉很嫩,燒起來約8成熟都鎖到肉汁😄6) 磯燒雞扒 - 好吃,我哋都好喜歡😎肉質嫩滑,燒得好香口7) 培根蘆筍卷 - 煙肉平時會好鹹,呢個唔鹹,味道剛剛好8) 蜜糖雞翼 - 食完後滿口都是蜜糖味🐝🐝9) 蘆筍燒 - ok👌🏻10)韭菜燒 - 都不錯😊😊韮菜好鮮嫩11)原條招牌茄子燒 - 真係原條上架🍆蒜味好香濃串燒店座位有限,店裡有10張凳左右,在店外還有2張大枱,每抬可提6人進餐。店舖雖小,但食物質素也不錯,而且價錢仲好合理添。啤酒方面🍺🍻都有好多選擇,今晚試了由澳洲生產的Magners Pear 🍐& Orchard Crush Apple Cider 🍎果味重仲好清新
燒烤食物選擇多,款式超過50款
海鮮,豬,牛,羊,雞及蔬菜類任君選擇。
我同朋友點了11款燒物
8) 蜜糖雞翼 - 食完後滿口都是蜜糖味🐝🐝
9) 蘆筍燒 - ok👌🏻
10)韭菜燒 - 都不錯😊😊韮菜好鮮嫩
11)原條招牌茄子燒 - 真係原條上架🍆蒜味好香濃
啤酒方面🍺🍻都有好多選擇,今晚試了由澳洲生產的Magners Pear 🍐& Orchard Crush Apple Cider 🍎果味重仲好清新,老闆果然好推介👍🏻👍🏻 今次輪到住起新界區嘅朋友有福了,有時間不防去“芝加哥串燒”試下美味的串燒啦~😉😉趁住世界盃仲可以一路食串燒一路睇波添架⚽️⚽️你睇我呢個九龍人,係香港區工作都會走入新界食飯就知道呢間係好嘢啦~呵呵🤗🤗