2021-10-18
家姐今日請食飯,梗係要揀個大家都啱食嘅餐廳,最後揀咗尖沙咀金馬倫道間牛匠石燒,食燒肉😍一打開餐牌,嘩!不得了呀!全部都係燒和牛,望到都流曬口水😋仲有啲係晚餐精選套餐,價錢都好吸引!每種肉單點都有石板燒爐,可以自己控制熟度。我地叫左:厚切特上牛舌combo加$12配白飯叫得combo,牛舌緊係有薄切同厚切,上碟時擺盤擺得好靚,仲有個冬菇係度。薄切同厚切岩曬大家吾同既口感,配埋白飯食,真係超幸福~A4和牛肉眼,加$38配味素飯,湯同溫泉蛋第一次自己燒A4和牛肉眼,勁多油花,一放上石板就搶火。和牛肉眼入口即溶,食完齒頰留香,淨食會感油膩,所以一定要配飯。日式芝麻雞翼雞翼好香口,都係熱辣辣炸出嚟,外脆內嫩。明太子玉子燒玉子燒有2層,賣相都吸引。由於個人麻麻地蔥花,如果吾加既話,相信玉子味道會更突出。野飲就叫左招牌牛匠彩虹水果茶同熱蜂蜜柚子茶。不同於一般餐廳既杯,佢地係用外賣杯裝,可能方便大家飲吾曬攞走。牛匠彩虹水果茶值得推介,入面啲水果非常足料,水果茶可解油膩感。臨埋單like 社交平台,仲送左2個甜品,係北海道牛乳布丁🍮,超滑超香。今次自己燒既和牛非常滿足,而且肉既部位種類繁多,下次會試下吾
每種肉單點都有石板燒爐,可以自己控制熟度。
我地叫左:
厚切特上牛舌combo加$12配白飯
薄切同厚切岩曬大家吾同既口感,配埋白飯食,真係超幸福~
A4和牛肉眼,加$38配味素飯,湯同溫泉蛋
第一次自己燒A4和牛肉眼,勁多油花,一放上石板就搶火。
日式芝麻雞翼
雞翼好香口,都係熱辣辣炸出嚟,外脆內嫩。
明太子玉子燒
今次自己燒既和牛非常滿足,而且肉既部位種類繁多,下次會試下吾同既部位🤩