2023-06-01 78 浏览
今日約咗好友去元朗食Dinner for 2 ($368), 價錢好合理,包括有頭盆,主菜、餐飲及甜品。首先有《三文魚沙律 Salad》, 外觀靚呀,用三文魚卷成花, 沙律菜又新鮮, 配上黑醋, 味道清新, 好胃之選!主菜有《比目魚墨汁意大利飯》、是日改用比目魚,入囗嫩滑, 外層香脆,魚味香濃郁,配上沾滿墨汁嘅意大利飯,層次感更豐富! 仲有《明太子蟹肉意粉》做主菜, 明太子有獨特嘅鹹香鮮味, 加上鮮甜蟹肉,味道豐富,煙韌意粉好creamy, 體整味道好夾!餐飲,我哋叫咗《烏龍咖啡》& 《香蕉咖啡》,烏龍咖啡加上烏龍茶原來好好味, 除咗香濃咖啡之外,仲有一股茶香,再加奇亞籽,的確有趣,好飲。 甜品有《流心芝士撻》,甜度適中,入口香滑。客人仲可以加$38 upgrade 《瑪德蓮有蛋糕》,當日係焙茶 hoiicha 味道, 蛋糕口感鬆軟,外皮少少脆口, 帶有茶香,食完甜品,好滿足呀!

甜品有《流心芝士撻》,甜度適中,入口香滑。