2016-02-18
到過呢間居酒屋好多次,晚飯、午餐都食過,最正而最抵食當然係只有午市供應既定食套餐啦。最喜歡點既係自選三色魚生飯定食,呢次揀左北海道帶子、海膽、劍魚。食日本菜或者壽司,最唔鍾意港式大大件果啲,壽司應該做返壽司既size一口可以食一件,而呢度絕對唔係港式果種。定食套餐係用一個托盤上枱~刺身飯用一個呈漏斗型既飯碗盛載,裝既飯剛剛係平時食飯碗咁既分量,上面放滿我order既刺身:劍魚足有四大片、足有三分之一板既海膽、肥美大粒既帶子上掃上左自家調製既醬油,睇下呢種豐富同新鮮既光澤度!很少會在午市定食既刺身飯上面睇到~ 店家會跟一小支壽司醬油比你,不過其實師傅已經調好味,自己按需要伴入芥末就食得架喇~真係覺得唔夠味先再加醬油啦~另外套餐配有前菜鰹魚花漬蘿蔔(按時令替換)、茶碗蒸、薯仔沙律(按心情替換)、唔少得有麵豉湯。食完重有飯後果,橙、西瓜都好細心去左皮,一督就食得~ 另外晚市既生蠔同刺身都好正架,重擺設得好靚添,相機食先愛好者啱哂呀!
定食套餐係用一個托盤上枱~