同學生時代比, 出嚟做嘢之後大時大節的確多咗同另一半食好少少~ 今次不得不讚下BF, 搵到間睇得又食得嘅西餐廳🦞 龍蝦二人餐原價確係唔平 $1288 ⭐成餐有6道菜咁多, 食完表示值得! \ 龍蝦配法式牛油包 /滿滿龍蝦肉搭配簡單酥脆法包,沙律突出龍蝦嘅鮮同,相當適合作為前菜\ 龍蝦沙律 /原隻龍蝦配以沙律菜、無花果、青提、橙、蕃茄仔、青瓜等,加上乾冰效果份外清新 \法式龍蝦湯/ 濃郁! 啖啖龍蝦肉,好暖胃\經典意式龍蝦燴飯/CLS 呢個波士頓龍蝦蟹膏滿滿;原隻開邊龍蝦夠彈牙,加埋蕃茄意式燴飯酸酸甜甜,無得輸\ 炭燒安格斯牛肉眼 / 牛肉紋理唔錯,食得出係靚肉! 識牛脂肥美味濃,黑椒炸蒜蓉香濃令牛肉食落惹味;蕃茄、烤薯都燒得幾香口\ 每日驚喜甜品 *包埋免費畫碟/煙花效果本身已經滿分,畫碟勁靚! 佢知我鍾意畫雪同企鵝,特登事先同餐廳講定,好感動( 不過問返侍應, 原來唔一定有畫碟,但會有裝飾打卡)講返個甜品 – 有成4款咁多! Tiramisu , 心太軟勁正 (You know 香港啲男仔對甜品最高讚賞就係”唔甜”) 朱古力勁濃, 堅流心!!! 我就最鍾意香橙焦糖燉蛋同雲呢拿雪糕

\ 龍蝦配法式牛油包 /

\ 龍蝦沙律 /

\法式龍蝦湯/

濃郁! 啖啖龍蝦肉,好暖胃

\經典意式龍蝦燴飯/

\ 炭燒安格斯牛肉眼 /

\ 每日驚喜甜品 *包埋免費畫碟/

( 不過問返侍應, 原來唔一定有畫碟,但會有裝飾打卡)

講返個甜品 – 有成4款咁多! Tiramisu , 心太軟勁正 (You know 香港啲男仔對甜品最高讚賞就係”唔甜”) 朱古力勁濃, 堅流心!!! 我就最鍾意香橙焦糖燉蛋同雲呢拿雪糕二重奏,

難得一次,係值得架!

除咗生日優惠,點飲品、酒精類都可以用埋買一送一優惠

PS 記得OpenRice 訂座 *主菜餐牌用正價計係有88折 (不過套餐、海膽多士、生蠔、黑松露黃油雞、斧頭扒同支裝紅白酒就無啦)

#食在尖沙咀 #labeat
#yahoofoodhk #foodshare #topcitybitehk
#hongkongfood #香港美食地圖 #hkfoodblog
#hongkongblogger #香港美食日記 #香港美食推介 #hkfoodguide #hkfoodlover #foodiehk #picofday #nomnom