呢間灣仔新開嘅冰室喺繁忙嘅莊士敦道上,裝修光猛,整潔明亮,天黑咗嘅街道上發出簡潔發光嘅招牌,的確好容易吸引到人行入去試一試!餐廳係用QR code落單,只要有手機就可以落到單,方便我哋可以慢慢揀,餐餐單款式真係特別多,除咗晚餐之外,仲有其他茶餐廳常見或者唔常見嘅餐點餐飲都有😄😄焗豬扒意粉(鮮茄)味道唔錯,係鮮茄嘅味道,味道新鮮,蕃茄原味,味道淡一啲,相對來講都唔錯,豬扒係原件,口感紮實,厚度都可以,總結而來,味道都唔錯。星洲炒米星洲炒米嘅鑊氣好夠,係意料之外嘅味道,我同朋友都特別讚賞呢個炒米粉!咖喱粉嘅味道都幾出,加埋啲蝦仁同埋叉燒一齊食,的確係唔錯!鮮油菠蘿包呢個係茶餐廳必點嘅麵包,係傳統茶餐廳都會有嘅,所以一定要試吓好唔好食!呢個菠蘿包都可以,如果可以再熱一啲,味道應該會更好,值得讚賞嘅係菠蘿皮唔算好易碎晒,食嘅時候都保持到菠蘿皮嘅完整性,加埋原塊牛油,食落去滋味加倍!炸雞髀炸雞髀係我朋友鍾意食,所以叫咗一份,上枱嘅時候賣相好吸引!色澤好好香味都唔錯,切開嚟嘅時候感覺到佢炸雞髀香脆嘅質感,炸好好!值得一讚!味道都唔錯,雞髀仲好嫩滑,香脆嘅外皮同埋軟滑嘅肉質對比感覺都好好!相信如果自

焗豬扒意粉(鮮茄)
鮮茄焗豬扒意粉

炸雞
炸雞髀係我朋友鍾意食,所以叫咗一份,上枱嘅時候賣相好吸引!色澤好好香味都唔錯,切開嚟嘅時候感覺到佢炸雞髀香脆嘅質感,炸好好!值得一讚!味道都唔錯,雞髀仲好嫩滑,香脆嘅外皮同埋軟滑嘅肉質對比感覺都好好!相信如果自私食一隻,滋味會更好更開心😂😂😂😂😂

飲品方面,我朋友叫咗柚子蜜,味道都唔錯。我就叫咗個我未飲過嘅荷蘭谷古!呢個的確係其他茶餐廳比較少見,其實佢係朱古力嘅一種?飲落去係特濃朱古力嘅口味相對味道會有一啲啲苦澀嘅味道。唔會全杯都係甜加甜味,的確好特別令人耳目一新!唔係間間冰室都有提供呢樣飲品!

總結嚟講,我覺得呢間冰室味道都唔錯,價錢都可以,呢個價位喺灣仔度食到餐晚餐咁豐富仲有咁多選擇,啱晒選擇困難症嘅我哋,可以慢慢揀,場內嘅裝修又夠曬光猛,又會播廣東話歌,別有一番風味!不得不提嘅係佢哋飲品嘅數量真係好多,係我喺平時嘅茶餐廳或者冰室都好少見到有咁多飲品可以揀擇!可以嘅話我都想全部試一次!

焗豬扒意粉
炸雞髀