2013-08-28 100 浏览
放工同班同事去深水埗食晚飯,食完經過糖水舖,跟住提意入去食甜品吹吹水~入到去先知原來係新開,因為好少黎呢區,嘩~~我望完個menu原來都幾多款,同價錢都唔貴囉! 跟住我揀左個三美人,佢同香蕉船一樣,只係中間唔係雪糕,變左一個焦糖布甸一個香檳果凍加一個杏仁果凍,好豐富,叫一個感覺好似一次過食左三款唔同既甜品!同事叫左侯爵72朱古力軟餅,朱古力好香濃,口感好軟入口即溶,食得出係用靚既朱古力去整,又唔太流,正!另外叫左炸雪米糍,真係好有創意,不得不讚,外面層皮係熱既脆卜卜,入面係冰凍既雪糕,好特別,又好食!如果鐘意食d新款西式甜品既你地,不坊試下呢間甜入心,款式多最緊要價錢唔貴又好食,有機會一定再來!

三美人
侯爵72朱古力軟餅
炸雪米糍

$40 (宵夜)
侯爵72朱古力軟餅
炸雪米糍