2011-05-15
男朋友鍾意食steak,o個日我唸起W's Entrecote 係OP 都好多好評,就話不如去試下... 我叫Set A (煎鵝肝,龍蝦湯+肉眼扒),男朋友就散叫因為6oz 都唔夠佢食,佢好似叫左10定12oz另叫: escagotes, 1 打生蠔, 1 杯house red本身男朋友想叫Seafood Platter 因為佢見都好多人叫,但我感覺唔好味所以叫佢唔好,佢咁鍾意食生蠔咪只叫生蠔都得。生蠔 - 普通龍蝦湯 - 都係普通,LOUIS 好味過佢,最好味既都係o係Paris 度飲到 (不過真係超貴既fine dining),一生難忘! 幾年前飲完之後,到現在都仲未飲到任何lobster bisque 係可以拍得住佢! (W's 5分, LOUIS 6分, Paris 某高級restaurant 10分)Escagotes - 都係OK, 無咩特別煎鵝肝 - 佢呢個仲整得好過牛扒牛扒叫得做 "steak house" 牛扒都係有番咁上下, right?我同男友都叫medium rare 既rib eye, 但竟然男友果塊係rare我地唔係下下叫人換過碟個啲人,但今次一定要佢換,
生蠔 - 普通
Escagotes - 都係OK, 無咩特別
煎鵝肝 - 佢呢個仲整得好過牛扒
牛扒
我地唔係下下叫人換過碟個啲人,但今次一定要佢換,因為佢打正旗號係 "steak house" 更加唔可以原諒同埋價錢唔係平。
俾咁多錢無理由搞到自己食得唔開心
同個類似manager 講,仲俾佢自己compare 我個件同我男友個件有幾大分別,佢自己都唔好意思
佢話 "個火好難控制" 之後話 "我立即換過碟" (佢態度都好好)
但係呢個完全係unacceptable 既答案,你地一日煎幾多件牛扒呀?! OMG! 依家唔係屋企阿媽得閒無事煎牛扒.....
心太軟 - 普通,我媽咻仲整得好味過佢~ 但係黠解用main course 碟上dessert??
餐具: 係時候要換下啲碟,係咁暗既環境都可以睇到隻碟好花,你話有幾花?
用main course 碟上dessert 又係錯既 (我知,係因為隻碟超花.... )
氣氛: 好懷舊都叫有少少浪漫
服務: 良好
總結:
價錢同質素就如之前其他評語所說唔合比例...又唔係唔好食都係acceptable 但係佢呢個價唔值。
同一個price range 我可以食間好過佢,不過唔試過都唔知....
本身對佢其他食物都無任何期望除左steak, 但竟然可以咁失手
失望! 都唔會再去...
2個人食左$12xx
* 我以為係正式既法式扒屋,原來係港式法扒屋,俾個名W's Entrecote, le steak house francais 騙了?