2017-03-18 177 浏览
耐唔耐試下泰國菜,都係一個不錯選擇,今日行開旺角,打算係度開餐,朋友講起有間地道泰國餐廳,於是乎上網,係旺角通菜街,阿來泰式地道餐廳開始是日晚餐😆🖖🏻。餐廳內係一系列既木製家具裝潢設計🤔,環境舒適,感覺都好似處身泰國食地道風味小菜。二人座位是是正正,乾淨企理,雖然係擠迫左d,但勝在餐廳地方有限,都容許樓上座位full晒,都好在我地早到,餐廳外已是大排長龍。泰式肉碎生菜包,係好正宗既泰國野食,來到一定要試,堅係好食,雖然韓國料理都有呢味,但相比之下,我更加喜歡,岩口味。肉碎上有粒粒好似nuts既野,唔知係咪,但食落口感似,係完全搭👏🏻👏🏻,好新趣既食法。青咖喱,配搭有海鮮,有雞,豬,有牛……,好多選擇,今次試下牛,睇下係咪特別d。結果出乎意料地好搭,牛煮到唔韌,好入味,原先以為青咖喱會係好辣,因為未食過,所以意想不到會係甜,口感真係唔錯👍,青咖喱唔易煮,呢個好價錢合理。酸辣鳳爪沙律,好正,好清新,鳳爪好爽口,食完主菜,叫個小食是不錯的。配菜,有我至愛既西芹,莞茜,酸酸甜甜入口,好正。泰式咖啡,點可以錯過,加奶好滑,有點甜,未有帶走原有咖啡味道,反而帶出泰式咖啡既特色。友人叫左杯青檸梳打,
,餐廳外已是大排長龍。

泰式肉碎生菜包,係好正宗既泰國野食,來到一定要試
。友人叫左杯青檸梳打,經店員推介少甜。
果然不負眾望,酸得來好正,好刺激味蕾,岩晒中意食酸野既人,真心推薦👍。