2016-03-03 346 浏览
女孩子對甜品真係有種難以抗拒既誘惑呀,一直都好想食宏既蛋糕,今日黎The One行街,點都要黎食啦 門口已經放滿蛋卷,好吸引 除左蛋卷係必食外,店員仲推介海藻烏冬,一款烏冬都有多種食法架,有冷,熱,撈,仲有拉麵湯底。最好既係佢有set,海藻烏冬配甜品餐,有啲set會更豐富,有飯有烏冬加甜品,岩晒為食既我 想淨食甜品都有set揀,甜品仲唔止有蛋糕,仲有Macaron, 曲奇,窩夫。如果想慢慢嘆個下午茶,搭配紅茶,咖啡,煎茶又得,任你配搭。 京都銀鱈魚套餐鱈魚煎得香帶點脆,肉質非常嫩滑加上燒汁,配上白飯 海藻烏冬-麵質好滑好彈牙,配上昆布清湯,餐牌上寫這烏冬有豐富的纖維,感覺食幾多都好健康呀!見到有滴溜咖啡,當然要一試啦,話晒唔係度度都有得飲架。店員介紹話滴溜咖啡凍飲會比熱飲好,可以飲到咖啡豆原來既香味,因為煲熱後咖啡既油份等就會揮發左,咖啡聞落好香,不同平時煮過既咖啡,這款少左份香濃,但飲到既係咖啡清香,純味,入口少少甘,因為要7-8小而成,所以每日都限量供應竹炭芝麻卷 香濃芝麻味,蛋糕質感鬆軟,奶油不會膩 每一啖都充滿芝麻香 配上特級紅茶,紅茶係由錫蘭,萬壽菊,紅玫瑰花

門口已經放滿蛋卷,好吸引
京都銀鱈魚套餐
鱈魚煎得香帶點脆,肉質非常嫩滑加上燒汁,配上白飯

竹炭芝麻卷

香濃芝麻味,蛋糕質感鬆軟,奶油不會膩 每一啖都充滿芝麻香
配上特級紅茶,紅茶係由錫蘭,萬壽菊,紅玫瑰花瓣,蘋果,草莓等等調配出黎,難怪聞落已經好香,好清,紅茶配上蛋糕,真係絕配呀
抹茶甜品Set A
抹茶蛋卷- 的確好好味,不要錯過呀!蛋糕鬆軟, 奶油香滑,抹茶味香濃得又不會太甜,十分美味

京都抹茶奶配白玉小丸子- 抹茶奶香濃,鐘意 抹茶既你,一定要黎食呀
抹茶雪糕拿破崙-香脆既酥皮配上凍凍香濃既抹茶雪糕,一淡咬落去,又脆又凍,好正呀
同一班姊妹黎下午茶都係唔錯選擇
午餐