2008-05-19 10 浏览
總共去過呢間Pokka共三次,三次都給我一種不俗既感覺。首先,坐得舒服,記得第一次book定檯侍應安排我倆坐喺可供四人坐既卡位,趟在軟綿綿既梳化上閒聊,格外舒適,好像將一天的煩惱一掃而空。食物水準亦不俗,起碼改變了我對Pokka既觀感。記得以前曾經聽過舊同事們對pokka既劣評,令我對它產生了一個不良印象,不過,現在卻完全改觀了。今次來是一個星期五晚上,店內擠滿了人,起碼比上兩次墟冚了不少。Order了海鮮蛋白炒飯加沙律及凍coffee,醬燒豬仔骨配炸洋蔥圈。海鮮蛋白炒飯OK,蛋白夠多,配上海鮮、蟹籽及芝麻一同吃,炒飯又不太油膩,幾好。沙律及餐飲凍coffee一般,下次想試試cappuccino看看質素如何。不過豬仔骨略嫌差咗d,燒汁無乜味,炸洋蔥圈又普通,唔好食。現在已經有一張八五折優惠卡可用至十一月,所以當然會再次幫襯啦。
總共去過呢間Pokka共三次,三次都給我一種不俗既感覺。