2023-06-12
呢度係海邊 係有d難揾 入商場上一層donki 出門沿住行到盡頭 無指引 沿途好多吉鋪 去到座得好舒服 直望將藍大橋勁靚海景 音樂播放現代英文pop music 設計裝修簡潔舒服 食物方面保留傳統點心師傅嘅堅持 每一樣都由經驗師傅 新鮮材料製作 欣賞呢度嘅堅持 整體食物質素好高!會再黎!(依家好多都係工廠製作再翻熱 )見到老師傅都係上咗年紀 得閒飲茶 DHYC 真材實料 晚市有埋小菜 🤍窩貼蝦多士 $68/4pcs 脆口唔油膩 蝦肉鮮甜彈牙 正🤍招牌小籠包 $48/3pcs小皮薄餡靚 鮮甜肉味 都係正 真係夾起皮都唔會穿 好高質晚市除咗點心仲有精選菜式 6點後提供🤍西檸煎軟雞 $190Signature Boneless Lemon Chicken去骨鮮三黃雞,檸檬、牛油 ~ 師傅新自去骨 好好功夫 啖啖肉 皮脆肉嫰 份量好多!新鮮檸檬 加上香香嘅牛油味 只係食個汁都覺得好正 酸甜香滑清新🤍蟹肉大良炒鮮奶 $148Wok Fried Egg White and Milk with Crab Meat好creamy 有西式嘅味道 用上了蟹肉 金華火腿蓉 蘑菇 鮮奶 蛋白 底下墊上炸
入商場上一層donki 出門沿住行到盡頭
無指引 沿途好多吉鋪 去到座得好舒服
直望將藍大橋勁靚海景
音樂播放現代英文pop music
設計裝修簡潔舒服
食物方面保留傳統點心師傅嘅堅持
每一樣都由經驗師傅 新鮮材料製作
欣賞呢度嘅堅持 整體食物質素好高!會再黎!
(依家好多都係工廠製作再翻熱 )
見到老師傅都係上咗年紀
得閒飲茶 DHYC 真材實料 晚市有埋小菜
🤍窩貼蝦多士 $68/4pcs
脆口唔油膩 蝦肉鮮甜彈牙 正
🤍招牌小籠包 $48/3pcs
小皮薄餡靚 鮮甜肉味 都係正 真係夾起皮都唔會穿 好高質
晚市除咗點心仲有精選菜式 6點後提供
🤍西檸煎軟雞 $190
去骨鮮三黃雞,檸檬、牛油 ~
師傅新自去骨 好好功夫
啖啖肉 皮脆肉嫰 份量好多!
🤍蟹肉大良炒鮮奶 $148
好creamy 有西式嘅味道 用上了蟹肉 金華火腿蓉 蘑菇 鮮奶 蛋白 底下墊上炸米粉
撈飯一流 唔會膩 有黑醋可以點添
Drink
🤍冷泡 玫瑰烏龍 $28
一支上 好香茶味 見到茶膽滿滿一包
🤍鮮榨西瓜汁 $32
真係鮮榨 再加咗d糖水 清甜
Dessert 叫咗2樣
🤍醬油奶凍 $42
好好奇 好match 淡淡嘅咸香味 好有層次 挑戰味蕾 有新鮮感 細緻幼滑
用上3.6北海道牛奶
🤍綠豆沙