2023-01-10
早幾日難得放假🏖約左好朋友一齊去西貢hea下,平時多數會喺海鮮街/打卡小店搵食,今次決定試吓新嘢🤭我哋去左WM酒店入面既 #msquare 🥰呢間餐廳位於酒店地庫一樓,環境超級大又relax,好有渡假既感覺🏖️而且當日天氣超級好,成個玻璃牆滲住陽光☀️順帶呢度仲有遊戲提供,喺度渡過一日,認真唔錯👍一定會再返㴝🥰🥰點左兩款Lunch set,一個係漢堡配薯條🍟跟Daily Soup;另外一個就係意粉配沙律🥗仲點左一個pancake😋😋想特別提下佢哋跟餐既湯同沙律都好出色🤤🤤湯非常濃郁有口感,仲配有一件超煙靭嘅麵包,完全做到畫龍點睛嘅效果🤩沙律份量好多,而且有大大粒既蝦仁🍤配上酸酸,甜甜又帶點辣勁嘅沙律,超開胃Portobello Mushroom Cheese Burger* With Fries麵包鬆軟,容易切開👍大啡菇利用黑松露忌廉汁煮,味道更有層次感,配埋漢堡包唔少得既安格斯牛肉及芝士,真係愈食愈滋味🥰Pancetta Carbonara & Onsen 一見到溫泉蛋已經感覺非常療愈,好想整穿佢😂意粉非常掛汁,而且加埋Parmesan cheese,味道非常香濃😉😉Banoffee C
想特別提下佢哋跟餐既湯同沙律都好出色🤤🤤
* With Fries
Pancetta Carbonara & Onsen
Banoffee Creme Brulee Pancake
利用厚班戟,香蕉,拖肥醬,雲尼拿吉士醬 & 脆焦糖製作而成☺️色彩繽紛,而且擺盤精緻吸引🥰🥰厚pancake鬆軟度比較中等,但係更有口感👍加埋醬及水果,每一啖都甜入心😍😍
加$15可以轉special coffee,朋友揀左Mocha - (Iced) ;而我飲Affogato,揀佢原因想試吓唔同既咖啡☕️☺️呢個affogato,其實話佢似雪糕甜品更貼切😊
📌 M Square (西貢)
西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖
#relax #偽旅行 #休閒餐廳 #西貢餐廳推介 #西貢必到景點 #西貢餐廳 #性價比高 #抵食之選 #抵食推介 #yummy #saikung #foodie #hkfoodie #wmhotel