HIKARI

2022-01-17 24 浏览
星期六放假 #metime 在荃灣周圍逛,也終於有個機會試吓荃灣新開了一段時間的cafe—HIKARI/這間Cafe的樓底有兩層,落地大玻璃,吸光度都很好,木系的簡約裝修,打卡一流,可惜冇人幫我影🤷🏻‍♀️早上十一點半已經幾乎坐滿,人氣相當旺盛!/自選吐司系列(四款配料 $88)五穀酸種麵包配新鮮茄蓉,多穀吐司硬邊有咬口,不知道是否沾了碟邊的紅椒粉,酸酸辣辣的挺開胃/🌟牛油果、蝦個人很喜歡這個配搭💕三隻大蝦意想不到爽口彈牙,調味恰好,有蝦味架!牛油果蓉都好新鮮,夾雜粒粒果肉,口感軟滑豐富/⭐️煙三文魚+$5、慢煮雞胸煙三文魚有四大塊,夠哂肥美🤩慢煮雞胸沒有急凍雞的雪味,帶清新香草的味道,岩哂喜歡清淡的我😙✌🏻/⭐️Latte放假當然要飲番杯啡!白咖啡都是Nutty口味,除了有個非常igable的獨角獸拉花🦄味道都算香濃順滑,係唔錯既👌🏻/Cafe的對面街就係荃灣廣場,位置相當方便,食飽飽就可以去行街喇🙆🏻‍♀️

自選吐司系列(四款配料 $88)
🌟牛油果、蝦
⭐️煙三文魚+$5、慢煮雞胸