2019-06-04
成日經過覺得個門面好靚,一直都好想試,今日終於都有機會去試下個晚餐。除左門面靚之外,一入到去就覺得原來店入面都好精緻,好似入左花花世界咁。周圍都係粉紅色花花🌸🌸🌸啲位又唔會好似普通食餃子既地方咁好逼gip,每枱都坐得好鬆動,而且每枱都有自己既配料,好貼心架。泥到就梗係食佢地最出名既五福水餃同雨花石水餃。而叫呢兩種餃子係會跟返碗好滋潤既老火湯-紅棗雪耳燉雞湯。因為肚餓既關係,我地都叫埋豬耳同涼拌海蜇同泡菜餃同紫菜餃。首先上既係兩個冷盤,兩道菜都好好味。海蜇同豬耳都好彈牙!好爽!一啲都唔梅,同埋兩道菜既麻辣汁都好入味,又唔會話超辣而遮左本身調味既涼拌汁。食完冷盤之後就上主角~餃子呀!一上菜成張枱都色彩繽紛,令人好有食慾❤️原來佢啲餃子色彩繽紛,全部都係天然色素-火龍果汁,南瓜汁,同菠菜汁,全天然,超健康。食落雨花石餃因爲有馬蹄做餡,好有口感,好爽口。而五福餃就每隻都好驚喜,最隻都唔同味,好adventurous!最後我地都跟餐叫左個紫薯露同薏米檸檬水,本身我真係好怕好多餐廳成日都調到啲嘢飲好甜,但係好彩佢兩杯都好好味,唔會好甜,就好似佢咁講,好養生。呢間餃子真係太好味啦,一定會再泥,希望佢可
呢間餃子真係太好味啦,一定會再泥,希望佢可以快啲開分店啦😢