餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2022-02-07 35 浏览
呢間poke都開左一段時間,終於試到了👏🏻 係外面睇好似間cafe咁,門口有打卡位,想坐室外既都多個選擇👍🏻Menu有一啲set好左有咩餸既poke,星期一至五仲有lunch set包飲品,岩有選擇困難症既人😂😂 但我同男朋友都想自己揀Build your own bowl我的poke bowl 💰110壽司飯+沙律菜➕三文魚、雞蛋絲、芝麻海帶、麻醬豆腐、雜菌香菇,山葵乳酪醬➕果仁,木魚絲同紫菜絲因為驚飽得滯,叫左一半壽司飯 一半沙律🥗,但最後都食剩左少少🤏🏻😛 份量好多,女仔未必食得哂。香菇同海帶都好有口感,三文魚新鮮👌🏻 配埋個乳酪醬加幾滴青檸汁,清爽又開胃~男朋友的poke bowl 💰114壽司飯➕吞拿魚,櫻桃蕃茄、雞蛋絲、麻醬豆腐、三文魚籽蜜糖芥末醬➕脆蒜,岩鹽,果仁,木魚絲同紫菜絲男朋友見到有三文魚子,必叫!大大粒好抵食,鹹鹹地撈埋一齊,食到舔舔脷牛油果🥑奶昔 💰48見好少地方有,所以試下,牛油果味唔太出,偏向奶味多啲,整體偏淡。但都不失係一個健康之選。-總括而言,會再黎食!九龍區嘅poke選擇唔多,呢間算係好高質,抵食又大碗,材料又新鮮多選擇👍🏻👍🏻👍🏻-餐廳: Poke

我的poke bowl 💰110

男朋友的poke bowl 💰114
壽司飯➕吞拿魚,櫻桃蕃茄、雞蛋絲、麻醬豆腐、三文魚籽
蜜糖芥末醬➕脆蒜,岩鹽,果仁,木魚絲同紫菜絲

牛油果🥑奶昔 💰48
餐廳: Poke Go